Декорация Фън Шуй

Фън Шуй: Как да определим и активираме благоприятните зони в жилището

Активиране на Фън Шуй зони в жилището

Според Фън Шуй, благоприятните зони във вашия апартамент могат да се използват за привличане на късмет в определена област от живота. За определяне на тези зони ще помогнат съветите на експертите.

Източното учение на Фън Шуй помага да се програмира енергията на човек за успех. От десетилетия хората натрупват тези знания и ги подобряват, за да можем сега да се възползваме от тях. Като идентифицирате благоприятните зони и ги активирате, можете да очаквате нови победи в различни области на живота.

Схема на Ба Гуа

Това е един от най-лесните начини за определяне на благоприятни зони в апартамент или къща. По-долу е диаграмата, наречена Ba Gua. Тя разделя схематично вашия дом на важни зони. Просто трябва да позиционирате правилно картата, за да разберете коя зона къде се намира.

 

Схема на Ба Гуа - Фън Шуй зони в жилището

 

Отпечатайте тази диаграма за простота и яснота и след това начертайте диаграма на къщата си в същия мащаб. Например, като това:

 

 

Диаграмата Ba Gua - Фън Шуй зони в жилището

 

Поставете диаграмата Ba Gua върху схемата на къщата, така че югът да е подравнен с входната врата. Това е всичко. Остана само да разберете кои зони къде са.

 

В горния пример се получава следното:

Зоната на здравето се намира на пресечната точка на всички стаи

Кариерната зона – в спалнята

Детската зона – в спалнята или в тоалетната с вана

Зоната на знанието – в кухнята

Зоната на семейството, богатството и славата – в коридора

Зоната на взаимоотношения – в тоалетната и в банята

Веднага трябва да се отбележи, че няма нищо лошо във факта, че например зоната на връзката е в тоалетната, а не в спалнята или в кухнята. Това означава само, че тази зона трябва да бъде декорирана по определен начин.

Разбира се, можете да направите без схема на къща, но разчитайте само на кой ъгъл от коя зона се намира. Просто схемата е по-ясна и по-разбираема за тези, на които им е трудно да се ориентират.

 

Как да активирате благоприятните зони по Фън Шуй?

Трябва да поддържате всеки ъгъл на вашия апартамент чист. Не е необходимо домът да блести от чистота  – достатъчно е да изчистите зоната от мръсотия и прах, както и от ненужни боклуци, които блокират потока на енергията Ци. Така всички зони ще работят във ваша полза.

Съсредоточете се върху най-важните за вас области. Например, ако имате деца, тогава можете да активирате детската зона, чийто покровител е по-малкият елемент на метала – ин. Имате нужда от повече бяло, повече детски неща, метални декорации.

Зоната за пътуване се активира с метал и сиво. Можете да добавите там картини на хора, които ви вдъхновяват, или снимки на места, които искате да посетите.

Тези, които се стремят да покорят финансови и бизнес върхове, трябва да активират кариерната зона. По-добре е да използвате повече черно там, да поставите фонтани, аквариуми и да окачите на стената картини на водни повърхности – море, океан, река, езеро и така нататък.

 

Североизтокът е зоната на мъдростта и знанието. Достатъчно е да я поддържате в ред, но хората, които са привлечени от знания и нещо ново, могат да допълнят тази зона с кафяви, жълти или бежови, керамични или глинени предмети. Има нужда от добро осветление, библиотека с книги. Непременно трябва да активирате тази зона, ако често ви се налага да взимате важни решения.

Семейната зона е свързана с духовно развитие, семейни традиции и интимност. Активирането на тази зона помага да се отървете от кавги и конфликти. Там можете да поставите някое голямо растение – плодно дръвче или няколко малки дръвчета. Нуждае се от добро осветление и повече зеленина.

Зоната на богатството  е една от най-търсените. Не трябва да има абсолютно нищо излишно, старо, мръсно, счупено. Те се нуждаят от възможно най-много ценности и електрически уреди. Можете да поставите там саксия с дървото на парите или други растения, като добавите монети в саксиите. Полезни ще бъдат картини с водни басейни, аквариум, фонтан, както и талисманът трикрака жаба.

Зоната на славата се свързва с творческия потенциал на хората. В тази зона можете да поставите това, с което се гордеете: дипломи, грамоти, купи, снимки, изобразяващи ваши минали постижения. Отлични талисмани за зоната на славата са феникс, дракон, тигър. Избягвайте изображения на вода в тази област.

452

Similar Posts