Езотерика Психология

10 енергийни дупки, където всеки ден изтичат нашата енергия и сила

Къде изтичат нашата енергия и сила

Колко често се чувствате изтощени и уморени, сякаш силите ви напускат, а енергията ви намалява главоломно? Това е доста често срещано състояние за човек, живеещ в двадесет и първи век.

Не напразно източната медицина обръща внимание не само на физическото тяло, но и на духовната обвивка на човек.

Защото нашето психологическо състояние е източникът на нашето здраве или обратно – то е първопричината за много заболявания.

Физическата умора и моралното изтощение често водят до негативни последици. Но как да избегнем това, за да живеем пълноценно и щастливо?

 

10 момента от нашия живот, които просто точат физическа и духовна сила и енергия

 

Незавършени задачи или недовършена работа

Винаги, когато започнем някаква работа и не я завършим, жизнената ни енергия се губи.

Човешката психика е утроена по такъв начин, че когато един процес остане на етап незавършеност, нашият мозък го коригира. В резултат на това възниква следната ситуация: недовършената работа изглежда оказва натиск върху психиката, а всичко това изцежда силата и енергията на човека.

Това може да включва и неспазени обещания, дългове, които не сте успели да върнете навреме. Всички тези незавършени процеси в по-голяма или по-малка степен изсмукват енергията и силата ви.

 

Лъжа

Лъжите са вредни. И това твърдение е вярно, както за някого, така и преди всичко за себе си.

Когато човек мами, той трябва да изразходва огромен запас от сила и енергия. Това е разбираемо – все пак трябва да поддържа измислени образи и истории.

Освен това, според източната медицина, лъжейки, ние изкривяваме потока между чакрата на гърлото и чакрата на сърцето ни, най-важният орган в човешкото тяло.

Следователно, когато лъжем, ние съсипваме и собственото си здраве. Това включва всякакъв вид измама: лицемерие, самозаблуда, носене на маска, както и опити да изглеждате като някой, който всъщност не сте.

 

Обиди, негодувание, изолация и други видове самоизолация

Всеки човек е отворена енергийна система.

Когато някой е изолиран от обществото, той започва да отслабва, защото има нужда да обменя енергия с други хора. Когато човек не е част от никаква общност, той губи енергия.

Приблизително същото се случва с блокадата на град или държава: жителите започват да отслабват и след това умират. Опитайте се да изолирате физически, икономически или дори информационно всеки обект и той просто ще умре в близко бъдеще.

Изолацията включва отделяне от семейството, преместване в друга държава, пренебрегване на семейни връзки, семейство или родина, обиди към други хора.

 

Страх и недоверие или ненужна враждебност

Същото се случва, когато изпитваме страх.

Тялото е в режим на война и е готово да се бори за себе си. В резултат на това то се изчерпва и човек започва да се чувства уморен и изтощен.

Изхвърлете всеки страх, недоверие и не бъдете прекалено враждебни, всичко това отнема само сила и енергия, необходими за живот.

 

Физическо или емоционално претоварване, стрес или липса на физическа активност и контакт с природата

Ако човек се претовари с нещо (работа, домакинска работа), това също може да доведе до загуба на сила и енергия.

Обработвайки информация, мозъкът ни изразходва много енергия. Надбъбречните хормони се хабят за ненужни страхове и притеснения. За съжаление, точно така се получава бъбречната недостатъчност.

Заслужава да се отбележи и отрицателното въздействие на липсата на упражнения и взаимодействие с природата.

Затова не се претоварвайте с работа и излишни грижи. Не забравяйте, че тялото ни произвежда надбъбречни хормони, за да се справи със стреса и че ако сте прекалено нервни, може да си докарате сериозни здравословни проблеми.

 

 Липса на сън

По време на сън всички наши органи и системи на тялото се актуализират.

Следователно, ако не спите достатъчно или спите в неправилна позиция, вие просто не подновявате силата си и не попълвате запасите от загубена енергия.

В резултат на това тялото започва да натрупва токсини, биоритмите се губят, а мозъкът се претоварва с информация.

 

Преяждане, злоупотреба с алкохол, цигари и други лоши навици

Всичко това вреди не само на физическото ни тяло, но и на духовното. Лоши навици като преяждане и злоупотреба с алкохол карат тялото да губи ресурси за премахване на токсините.

В резултат на това нашата нервна система, бъбреците, червата и някои други функции на тялото ни страдат силно.

 

Празни приказки, вътрешен диалог и прекомерно суетене

Суетене, вътрешен диалог, самобичуване – всичко това е много вредно за нашето тяло и душа. Човек изразходва много енергия за празни разговори, които не са изпълнени със смисъл.

Може да ви изглежда невероятно, но всъщност бърборенето отнема огромно количество енергия и както показва практиката, често е напълно безсмислено. Ето защо някои източни духовници практикуващи практикуват обет за мълчание.

Смята се, че по този начин човек може да спести сили и енергия, необходими за живот. Помнете, че мълчанието/тишината е злато.

 

Болести, незараснали наранявания и рани, енергийни вампири

Този елемент включва хора, които са неприятни, незараснали рани, различни заболявания, както физически, така и психически. Всичко това значително отнема нашата жизнена енергия и сила.

Що се отнася до енергийните вампири, такива хора са особено вредни за вашето психическо спокойствие и нарушават спокойствието ви.

 

Промискуитет / практиката на безразборен избор/ и интимни ексцесии

Това е един от най-мощните канали за изчерпване на енергията.

Интимните отношения са много сериозен проблем не само от физическа, но и от духовна и морална гледна точка.

По време на любов човек обменя енергия с физическия си партньор, отнема тази енергия от него и отдава своята.

В допълнение, промискуитетът може да доведе до физически заболявания. Не се изтощавайте от полов контакт с голям брой партньори или с първия срещнат човек.

 

Погрижете се за здравето и енергията си, защото ви отнема много време, за да ги възстановите.

Не се хабете.

Грижете се за себе си, обичайте се и не общувайте с ненужни хора, още повече при съмнителни обстоятелства.

656

Similar Posts