Психология

10 ОБЕЩАНИЯ към себе си, които ще осигурят ЩАСТИЕ и ИЗОБИЛИЕ

10 ОБЕЩАНИЯ към себе си, които ще осигурят ЩАСТИЕ и ИЗОБИЛИЕ

Пътят към щастливия живот винаги е пълен с трудности и препятствия. Ето 10 обещания, които ще ви помогнат лесно да се справите с ударите на съдбата.

 

В живота даваме обещания на всички около нас: нашите близки, познати и дори непознати. Но мнозина забравят да си дават обещания на самите себе си.

Всеки успешен човек има свой собствен метод за привличане на щастие, благодарение на който живее пълноценен и богат живот. Опитът показва, че тайната се състои в 10 неща.

 

Ще обичам себе си и живота си

Обещайте си, че ще се грижите за  себе си и живота си. Любовта към себе си е приоритет – най-важното условие за щастие. Никой не е лишен от недостатъци, но не трябва да се упреквате заради тях. Вие сте уникални и красиви сами по себе си, благодарете на Съдбата за това. Разучавайте и прилагайте техники, които ще ви помогнат по пътя на вашето лично и духовно израстване. Не с акцент върху съвършенството, а с акцент върху любовта към себе си.

 

Ще живея живота, който искам

Всеки ден е шанс да започнете нов живот и да преследвате мечтите, които оформят вашето щастие. Създайте си нагласата, че сте способни да живеете така, както искате. Прекарвайте време не само с полза, но и с удоволствие: вършете това, което обичате.

 

Ще спра с опитите да контролирам всичко

Проблемът е, че животът е неконтролируем – не можем да контролираме всеки негов аспект всяка минута. И колкото по-скоро осъзнаете това, толкова по-скоро можете да дишате свободно. Животът може внезапно да се промени, така че вместо да се мъчите да го контролирате, контролирайте отношението си към него.

 

Ще спра с конфронтациите

Много е важно да избягвате безсмислени и изтощителни конфронтации. Не, това не означава, че трябва да сте пасивни, но и не си струва да си трошите нервите за дреболии. Помнете, че най-добрата битка е битката, която никога не се е случила. Не реагирайте на неприятни думи, подхвърлени по ваш адрес, не обръщайте внимание на косите погледи на минувачите и неспирните упреци на близките. Обещайте си да пазите вътрешния си комфорт и да не приемате присърце думите и действията на други хора.

 

Обещавам да пазя ценностите си

Наясно сте какво точно искате от живота, така че не позволявайте на събитията, хората и проблемите да ви съборят. Вървете към целите си и вярвайте в себе си.

 

Ще стана по-добър

Някои хора са трудни за издържане, но не бива да им отвръщате със същото. Най-добрият начин да живееш е да се отнасяш към всички с уважение. Истината е, че душата на някой друг е тъмна и никога не можете да кажете със сигурност какво се случва в живота на друг човек, каква болка или загуба носи в сърцето си. Затова се опитайте да бъдете по-мили с хората, дори с непознати.

 

Определено ще изпълня мечтите си

Трудно е да повярваш в успеха си, когато провалите дебнат зад всеки ъгъл, но не можеш да се откажеш от желанията си. Не позволявайте на външни събития да попречат на това, което най-много искате от живота .

 

Ще подредя приоритетите си

Няма нищо егоистично в това да поставиш себе си на първо място. Ако вие сте нещастни, тогава животът ще бъде нещастен. Ето защо е важно първо да се погрижите за себе си. Трябва да се чувствате страхотно, за да издържите всички удари на съдбата. Не поставяйте себе си на второ място и не пренебрегвайте вътрешния си глас – правете каквото трябва, за да се чувствате щастливи.

 

Ще живея в настоящето

Насладете се на този ден и възможностите, които носи. Не се вкопчвайте в това, което трябва да направите. Опитайте се да грабнете момента и да не бързате. Това е единственият живот, който имате, така че живейте го и се опитайте да не пропуснете нищо важно.

 

Обещавам да гледам реалистично на нещата

Не лъжете себе си и не обещавайте, че до 50 години ще станете милионер. Има едно важно условие, което ще ви помогне да изпълните всяка мечта – трябва да сте реалисти. Не се подготвяйте за разочарование, като искате твърде много от себе си.

6165

Similar Posts