Във форма Здраве

10 предупредителни сигнала, че надбъбречните ви жлези са уморени и трябва да вземете мерки

надбъбречни жлези умора

Надбъбречната умора се отнася до състояние, при което надбъбречните жлези са претоварени, което води до хормонален дисбаланс и ниски нива на кортизол. Надбъбречната умора засяга милиони хора по света .

Обичайното лечение за този проблем включва лекарства или операция. Добрата новина обаче е, че можете да лекувате този проблем естествено!

Всъщност надбъбречната умора е липса на комуникация между мозъка и жлезата. Производството на този жизненоважен хормон е нарушено, което води до ниски нива на кортизол.

Надбъбречните жлези са отговорни за нашите полови хормони и кортизол (хормон на стреса). Те регулират функцията на щитовидната жлеза, стресовата ни реакция, либидото, метаболизма и нивата на хормоните. Ако функцията им е нарушена, ще се сблъскате с много проблеми.

Постоянният стрес и други фактори причиняват високи нива на кортизол, което с течение на времето може да доведе до депресия, тревожност и невроендокринна дисфункция.

Надбъбречната умора води до множество симптоми, включително:
безсъние
умора
ниско либидо
наддаване на тегло
тревожност
загуба на фокус
храносмилателни проблеми
депресия
захар и / или глад за сол

Това може да доведе до сериозни проблеми, които се отразяват негативно на ежедневните ви дейности. Следователно е наложително да се спре проблемът, преди да доведе до допълнителни усложнения.

Какво причинява надбъбречна умора?

Има много фактори, които могат да причинят надбъбречна умора. Най -честите от тях са стрес, злоупотреба с алкохол, нездравословен начин на живот и диети, липса на сън, хронично възпаление и дисбаланс на микробиомите.

Има четири стъпки за решаване на този проблем:

Първият от тях изисква посещение при лекар.
За да откриете някакви проблеми с надбъбречните жлези, трябва да направите тест на слюнката. След теста лекарят ще идентифицира проблема ви и ще ви каже какво да правите.

Вторият етап включва консумация на питателна храна.
Зеленчуците трябва да са основата на всичките ви ястия. Също така, консумирайте висококачествени протеини, които идват от месо и риба. Вместо обикновена сол, трябва да използвате морска сол. Също така, не забравяйте за здравословни мазнини като кокосово масло, масло и топено масло. Не на последно място, добавете малко костен бульон към ежедневната си диета.

Третата стъпка изисква включването на някои добавки във вашата диета,
като витамини В и С, пробиотици, адаптогенни билки, коприва. Те могат да облекчат стреса и да регулират производството на кортизол, като по този начин подобрят надбъбречната функция.

Четвъртият етап от лечението – възстановяване на естествения циркаден
ритъм.Събуждайте се и лягайте по едно и също време и не лягайте по-късно от 23 часа.

Трябва да контролирате кръвната си захар. Премахнете от диетата си храни, богати на глутен и захар. Пробиотиците ще подпомогнат храносмилането и метаболизма ви и ще подобрят съня ви .

За да поддържате надбъбречните си жлези, добавете адаптогенни билки към диетата си. Опитайте да добавите ашваганда, корен от женско биле, свещен босилек, шизандра, корен от мак и родиола. Не забравяйте обаче да се консултирате с вашия диетолог, преди да използвате някоя билка!

484

Similar Posts