Във форма Здраве

10 ранни признака на деградация на мозъка, за които лекарите мълчат

признаци за деградация на мозъка

Нашият мозък обича да учи, това е вярно. Въпреки че, от друга страна, му дайте само възможност да мързелува и той със сигурност ще се възползва от това! И може да го използва за неопределено време, тоест до … собствената си деградация. Казано с други, мозъкът е като мускул, той се нуждае от постоянна тренировка.  

Деменцията никога не идва внезапно. Ето няколко предупредителни знака, които показват, че е време да вземете мерки.

Станали сте чувствителни към критика и вие самите често критикувате другите.

Не искате да учите нови неща. По време на работа понякога сте парализирани от необходимостта да овладеете нова компютърна програма или нова стратегия.

Започнахте да забелязвате, че все по-често казвате: „преди не беше така“. Спомнете си старите дни с носталгия.

Можете да говорите за нещо дълго време, въпреки факта, че събеседникът не се интересува. Няма значение, че се бори със скуката, основното е, че това, за което говорите, е интересно за вас.

Трудно ви е да се концентрирате, когато четете сериозна литература. Мозъкът е мързелив и вече не иска да прави това, което изисква висока концентрация на внимание.

Понякога, когато говорите, ви е трудно да намерите точните думи. Не си спомняте веднага дори дума, която често употребявате.

Напоследък се улавяте че сте започнали да говорите и по въпроси, които не разбирате. Например, за политиката или икономиката. Струва ви се, че сте толкова добри в темата, че можете да станете президент или успешен бизнесмен още на момента.

Когато избирате между ново и познато, се спирате на второто. По-скоро препрочитате стара книга или гледате отново стара комедия, отколкото да прочете ново четиво или да намерите нов филм.

Започнали сте да придавате голямо значение на ритуалите. Например, сутрин пиете кафе в строго определено време и със сандвич със сирене, докато гледате новините. И не дай си Боже, ако нещо се промени! Ще ви разстрои за целия ден.

Понякога се улавяте, че четете лекции на другите, тиранизирате, обиждате и го правите не от злоба, а защото сте убедени, че това е добре за тях.

11974

Similar Posts