Здраве Красота Стайлинг

10 съвета как да изглеждате чудесно дори след безсънна нощ

Как да изглеждате чудесно след безсънна нощ

При тежка нощ, малко вероятно е на сутринта да изглеждате свежи. Ако сте на работа на следващия ден и искате външният ви вид да е такъв, все едно сте спали страхотно, ето няколко трика, които ще ви помогнат.

Започнете с ледена вода

Преди да нанесете грим – поставете кубчета лед в студена вода и потопете лицето си в нея за няколко секунди. Направете това няколко пъти и естественият руж ще се върне на лицето.

Чаша вода

Изпиваме голяма чаша студена вода. Кожата е суха след безсънна нощ и се нуждае от овлажняване.

Скрийте тъмните кръгове под очите

Преди да нанесете коректор, избършете зоната под очите с нещо студено, като кубче лед или пакет студен чай. Това ще ви помогне да премахнете тъмните кръгове под очите. Също така е отлично средство за лечение на отоци и торбички, облекчава умората и зачервяването.

Коректор

Коректорът е чудесен инструмент за маскиране на сенки по лицето. Нанесете коректор под очите, около устата, отстрани на носа. Разнесете внимателно с гъба или върховете на пръстите.

Дайте живот на очите

Първото нещо, което издава вашата умора и безсънни нощи, са очите. Съживете ги със сребърен молив. Нанесете го във вътрешните ъгли на очите си. За да добавите лекота, очертайте горните и долните линии на миглите с черен молив. Това ще придаде мек блясък на очите ви.

Не използвайте тъмни сенки за очи

Тъмните сенки за очи по принцип е по-добре да се използват за вечерен грим, а в нашия случай не бива да се използват изобщо. Златните, ярки тонове на сенките ще добавят блясък и свежест на очите ви, докато тъмните сенки просто ще ги утежнят.

Извиване на мигли

Дори и да нямате време да нанесете спирала, навиването им е задължително. Ще отвори очите ви и незабавно ще ви накара да изглеждате така, сякаш се наслаждавате на новия ден след дълбок и дълъг сън.

Сложете руж на бузите си

Нанасянето на руж върху лицето ви е най-ефективният начин да върнете цвета и блясъка на кожата си. Ружът трябва да е розов – цветът на бодрост и обновление. Нанесете руж не само върху бузите, но и по линията под косата, в средата на носа и скулите.

Фокусирайте се върху устните

Можете да отклоните вниманието на другите от уморените си очи, като се съсредоточите върху устните си. Веселото, но естествено червено ще направи чудеса. Изглежда толкова свежо, че хората дори няма да забележат уморените ни очи. Нанесете по-светъл и за предпочитане блестящ нюанс в средата на устните и малко по-тъмен нюанс върху външните ъгли на устата.

Използвайте бронзант

Когато сте уморени и не сте спали, кожата ви изглежда бледа. Страхотен начин незабавно да поправите всичко е да използвате бронзант.

Всичко ли изпълнихте? Е, сега имате блестяща здрава кожа, очи и ярки устни и никои не би се усъмнил, че не сте спали цяла нощ!

579

Similar Posts