Във форма Здраве

10 заповеди за дълга младост

10 заповеди за дълга младост

Международна група от лекари, психолози и диетолози е разработила „Десетте заповеди“. Следвайки ги ще можем да удължим младостта и да направим живота си по-вълнуващ и приятен.

Първа заповед: не преяждайте!

Вместо обичайните си 2500 калории, се задоволете с 1500. Така ще разтоварите клетките си и ще ги поддържате активни. Клетките се обновяват по -бързо и тялото става по -малко податливо на болести. Яжте балансирано: яжте не много, но не твърде малко.

Втора заповед: менюто трябва да е подходящо за вашата възраст.

Жените на 30 години ще забавят излизането на първи ръчки, ако редовно ядат черен дроб и ядки. Бетакаротинът е полезен за хора над четиридесет. След 50 години е необходим калций, който поддържа костите във форма и магнезий, който поддържа нормалната сърдечна функция. Мъжете над четиридесет се нуждаят от селен, който се намира в сиренето.

Селенът помага за облекчаване на стреса. След петдесет яденето на риба ще защити сърцето и кръвоносните съдове.

Трета заповед: опитайте се да намерите подходящата за вас работа!

Работата насърчава младостта, казват французите. Тези, които не работят, изглеждат пет години по -възрастни. Според социолозите някои професии спомагат за запазването на младостта. Те включват професиите диригент, философ, художник и свещеник.

Четвърта заповед: намерете си половинка в живота!

Любовта и нежността са най-добрите средства против стареене. Правейки секс два пъти седмично, човек изглежда четиринадесет години по -млад. По време на полов акт тялото произвежда хормон ендорфин, който също се нарича хормон на щастието. Той помага за укрепване на имунната система.

Пета заповед: имайте своя гледна точка за всичко.

Съзнателно живият човек е много по -малко вероятно да изпадне в депресия, отколкото някой, който само пасивно плава с течението.

Шеста заповед: движете се!

Дори осем минути упражнения на ден удължават живота. В процеса на движение се отделят хормони на растежа, чието производство се намалява особено след тридесет години.

Седма заповед: спи в хладна стая!

Доказано е: тези, които спят при температури 17-18 градуса, остават млади по-дълго. Причината е, че метаболизмът в организма и проявлението на възрастовите характеристики също зависят от температурата на околната среда.

Осма заповед: Поглезете се от време на време!

Понякога, противно на всички препоръки относно здравословния начин на живот, си позволете малко. И ако наистина харесвате нова рокля или чанта, не бива веднага да мислите за спестяване.

Девета заповед: не винаги трябва да потискате гнева в себе си!

Този, който постоянно упреква само себе си, вместо да разказва какво го разстройва, а понякога дори да спори, да обменя мнения с другите, е по -податлив на всякакви заболявания, включително злокачествени тумори. Според резултатите от международните тестове 64% от анкетираните с рак винаги потискат гнева си.

Десета заповед: тренирайте мозъка си!

От време на време решавайте кръстословици, играйте колективни игри, които изискват умствена дейност, научете чужди езици. Брой в главата си, не само на калкулатор. Принуждавайки мозъка да работи, забавяме процеса на свързана с възрастта деградация на умствените способности; в същото време активираме работата на сърцето, кръвоносната система и метаболизма.

146

Similar Posts