Любов и връзки

11 неща, с които мъжете вгорчават любовта и правят връзката непоносима

Как мъжете вгорчават връзката

Когато са влюбени, хората могат да простят много. Могат да си затворят очите за някои неща, които вгорчават любовта, не спират да вярват и да се надяват, че всичко някак си ще се оправи от само себе си.

Особено жените. Като по-романтичната половина от човечеството, дамите могат да изтърпят много в една връзка. Разбира се, не до безкрайност. Според своя праг на търпимост, на всяка една от нас все в един момент й писва и тогава мъжът се чуди какво толкова е направил, че любимата му се е отрекла от него и тръгнала да търси щастието си другаде. Е, да видим защо. Ето мнението на психолозите.

11 мъжки грешки, които съсипват връзката

Когато погледът му е забит постоянно в телефона

Явно там има нещо толкова завладяващо, че той просто не може да откъсне очи от телефона си,  дори докато се храни. Това е изключително обидно. Ако действително мъжът е развълнуван от някакво събитие, ако нещо е приковало вниманието силно, то тогава най-нормалното нещо е да го сподели със своята половинка. Но ако сърфира просто от скука, това означава, че двамата вече явно няма какво да си кажат и мъжът е решил да запълва времето си по този начин.

Селективно слушане

Помислете си, колко пъти е трябвало да повтаряте едно и също нещо, защото мъжът не може или не иска да се съсредоточи върху това, което казвате? На повечето жени им се случва постоянно. Това, което не го вълнува и от което няма някаква изгода, той просто го пропуска. Но в една връзка отношенията са двустранни. Как би се почувствал мъжът, когато казва нещо важно на своя най-близък човек, а тя просто го пропуска като маловажно край ушите си? Тук трябва да се замислим за взимането и даването в отношенията. Не може да очакваш винаги да получаваш. Трябва и ти да даваш.

Прекален мързел и небрежност

На всеки се случва, но когато в къщата има кошче за боклук и все пак се налага някой да почиства след теб, това е проблем. Вярно е, че на жената е отредено да създава уют в дома. Тя е отговорна и за чистотата. Но това не означава, че мъжът трябва да не цени труда й. А и пребиваването в мръсно жилище би следвало да е некомфортно за всеки, уважаващ себе си човек. Когато тя чисти, го прави в името и на двамата. Защо тогава мъжете си позволяват да се държат като прасета?! И тук веднага изниква следващия въпрос.

Защо мъжът очаква от жената да върши цялата домакинска работа?

Дамите също ходят на работа и прекарват целия ден там. Точно както и мъжете. Връщайки се у дома те също са изморени. Отново – точно както и мъжете.  В този смисъл редно ли е мъж, който обича своята половинка да я остави да върши всичко из къщата сама, докато той самият релаксира с игри на компютъра или гледане на телевизия? Много мъже забравят да си зададат този въпрос. Но не че не знаят отговора. Просто той не им харесва.

Липса на романтика

Ако в една връзка има романтика, тогава животът и на двамата партньори е по-вълнуващ. Но мъжете често забравят за това. А знаете ли, господа, колко мъничко е нужно? Защото дори най-малките романтични жестове, които няма да ви отнемат нито енергия, нито пари, са от огромно значение за жените. По възможностите на всеки е, само да поиска…

Как се справяте с настинката

Не сте на смъртно легло и вече не сте деца. Вземете си лекарствата, поспете си и спрете да се държите така, сякаш имате нужда от пълно обслужване. Не всички мъже го правят, но повечето – да. Малко да се почувстват некомфортно и очакват жената да ги обгрижва все едно са новородени бебета!

Уж невинните мъжки лъжи

Защо винаги успявате да измислите някакви абсолютно глупави лъжи, за да избегнете сериозен разговор или нещо друго, което не ви отърва. Можете просто да признаете, че сте направили нещо глупаво, вместо да се оправдавате? Никого не заблуждавате с лъжите си. Жените си мълчим, просто от куртоазия и защото не ни се влиза в безсмислени спорове. Но винаги знаем, че лъжете. И знаем точно защо го правите. Не забравяйте това!

Отменяне на плановете в последния момент

Когато ви напомняме / и то по няколко пъти/ за някакво събитие, но все пак забравяте за него и си планирате нещо свое. Това е подобно на лъжа, само че го мислите за по-елегантна такава. Но не е. Ако не искате да ходите някъде, си кажете направо. Не ни лъжете и не ни поставяйте в неудобна ситуация пред другите!

Когато мъжът не приема жената сериозно

Ако кажем, че нещо е важно за нас, значи е важно и няма нужда да се оправдаваме. Махването небрежно с думите: „Женска работа“ е не просто обидно. То е недопустимо. Какво искате да кажете с това? Явно не сме ви толкова важни, щом можете да пренебрегвате това, което ни прави щастливи. Обикновено се получава в дългогодишните връзки. Нека господата си припомнят как някога биха дали мило и драго да ни видят щастливи. Когато все още не са ни „уловили“. А защо сега да е по-различно? Защото сте свикнали да сме до вас и няма нужда да си правите повече труд за нищо ли? Не забравяйте, че е много лесно да загубиш нечие доверие, което си се стремял да получиш години наред.

Когато мъжът крие чувствата си

От какво ви е страх или пък – от какво ви е срам? Понякога заради другите мъже, защото искат да изглеждат твърди и непоколебими в очите им. Пълна глупост, защото щастливите мъже са тези, които могат да покажат чувствата си и да приемат същото от отсрещната страна. Това е щастието във връзката – да се обичаме и да сме си нужни! Някои мъже пък умишлено не показват чувства, за да не „разглезят“ жената до себе си. И така точно най-прекрасните чувства остават неизживени. Загубата е тяхна, но не го осъзнават.

Когато мъжът не отговаря на съобщенията дълго време

Едно е, ако си на работа и да си зает. Но ако само киснете в социалните мрежи, е грубо да не отговаряте на съобщенията на вашата приятелка! С това само й казвате, че тя не ви е толкова важна, колкото преди това с месеци сте се мъчили да я убедите, че е! Помислете и ще осъзнаете колко е глупаво.

Описахме 11 неща, с които мъжете вгорчават любовта и правят връзката непоносима. Не всички. Но някои – да.

И жените имат „трески за дялане“. Но сега говорим за вас, мъже! Дано си вземете поука. Твърде много ви обичаме и не искаме да ни наранявате.

5319

Similar Posts