Красота Стайлинг

12 най-чести грешки, които жените правят, когато се грижат за себе си

Грешки в грижата за кожата

Независимо от възрастта, много жени правят едни и същи грешки в грижата за себе си, което по-късно води до неприятни последици. Сега ще разгледаме 12-те най-често срещани грешки, които трябва да коригирате.

Докосване на лицето с ръце

От детството си мнозина са чували, че не трябва да докосвате лицето си с ръце, особено на обществени места, когато по ръцете ви има много бактерии. Вредните микроорганизми, прах и мръсотия от ръцете се утаяват върху деликатната кожа, което причинява обриви и възпаления. Трябва по-малко да докосвате лицето си у дома. Не забравяйте, че контактът между ръцете и лицето е възможен само в случаите, когато първите са старателно измити със сапун и вода.

 

Честото използване на ексфолианти

Скрабът е чудесен начин да подредите кожата си и да я направите равномерна и гладка само за няколко минути. Но този метод на почистване не трябва да се използва твърде често. Оптималната редовност е 2 пъти седмично. Ежедневната употреба на този козметичен продукт води до нарушаване на pH на кожата, което причинява сухота, сърбеж, възпаление и др.

 

Пренебрегване на нощните кремове и маски

През нощта в тялото се активират възстановителни процеси, ускорява се регенерацията, произвеждат се специални хормони, които не присъстват, когато сме будни. Нощната козметика е предназначена специално за нанасяне преди лягане – на сутринта кожата става забележимо по-свежа и мека.

 

Но „преди лягане“ в този случай означава нанасяне на продукта няколко часа преди лягане, особено за жени над 30 години. В противен случай, ако нанесете маска или крем непосредствено преди лягане, сутрин могат да се появят „гънки“ от възглавницата, подуване и други проблеми.

 

Пудра по няколко пъти на ден

Много често срещан начин за премахване на мазния блясък на лицето, който се появява през деня, е да се пудрите по няколко пъти. Да, това беше актуално преди, когато нямаше друг начин. И води неизбежно до запушване на порите, кожата спира да диша, появяват се черни петна и възпаления.

Идеалното решение в този случай е използването на специални матиращи кърпички, които перфектно почистват кожата. И едва след това, ако е необходимо, можете да използвате пудра.

 

 

Използване на алкохол в грижата за кожата

Дори в грижата за мазна и проблемна кожа не бива да използвате продукти, съдържащи алкохол. Кожата, независимо от вида, работи на принципа, че произвеждайки себум, се предпазва от вредните въздействия на околната среда и запазва своята цялост. Следователно, колкото по-често обезмаслявате и изсушавате кожата, толкова по-обилно и активно тя ще започне да произвежда себум за собствената си защита.

 

Точно обратното се случва, ако не използвате алкохол в грижата и не докосвате кожата. Тогава себумът се произвежда в много по-малки количества. Можете да измамите дермата по по-приятен начин – използвайте специални кремообразни препарати в личната грижа, така че кожата да „реши“, че има достатъчно защита и няма нужда да произвежда себум.

 

Нанасяне на крема само върху лицето

Подхранващите кремове трябва да се прилагат не само върху кожата на лицето, но и върху шията, ушните миди и областта зад ушите. На тези места кожата е много деликатна и тънка, така че трудно задържа влагата. Оставяйки без внимание всички зони, с изключение на лицето, съществува риск на фона на младо и тонизирано лице, останалите видими зони коварно да издават възрастта. Между другото, за шията е желателно да използвате кремове, предназначени за зоната около очите.

 

Ходене с маска на лицето

Знаете ли защо в кабинета на козметика за клиентите се монтират кушетки, а не удобни столове? Тъй като след нанасяне на маските не бива да сте в изправено положение. За вас теглото на маската е нищожно и незабележимо, но за кожата масата върху лицето е много тежка. Под въздействието на гравитацията съставът започва да сваля и издърпва кожата, поради което ефектът може да не е най-приятният. Ето защо, по време на козметични процедури, винаги трябва да лежите, да се отпуснете и да не правите изражения.

 

Липса на тоник

В грижата за кожата измиването не е достатъчно. Различни гелове и млека са предназначени за премахване на грим, но тяхната „компетенция“ не включва почистване на порите и кожата от мазнини. А тониците се справят отлично с тази задача. Това е лесно да се провери, ако избършете кожата с тоник след измиване – следи от мръсотия и мазнини, които не са отстранени от препарата за отстраняване на грим, ще бъдат ясно видими върху памучния тампон.

 

Рядко почистване на четките за грим

В четките за грим с течение на времето се натрупват много микроби, които по време на нанасянето на грим безопасно се придвижват до кожата, което е много лошо и е изпълнено с негативни последици.

Четките и гъбите трябва да се мият поне веднъж седмично, като се използват антибактериални средства.

 

Чести експерименти

Експериментите са добри само в моменти, когато се търси подходящо лекарство. Веднага щом идеалният крем, спирала, червило и т.н. намерени – това трябва да се спре. Можете да изберете няколко варианта за идеално подходящи продукти, но не бива постоянно да експериментирате с кожата си – това няма да има добър ефект върху нейното състояние.

 

Грешен избор на фон дьо тен

Правилният избор на фон дьо тен означава подбор не само по тена на кожата, но и по нейния тип. Много е важно! Сухата дерма се нуждае от влага, затова се нуждае от по-плътни и мазни формули, мазната кожа се нуждае от по-леки формули, течности. Тук също трябва да намерите идеалния продукт и кожата ви ще ви благодари за това.

 

Разресване на мокра коса

Накъсаните краища на косата са болна тема за много жени, но има само една причина за това неудобство – механично увреждане на космите. Това може да се случи поради честото използване на сешоар, преса за изправяне на косата, стилизиращи продукти, както и поради разресване на косата, когато тя е все още мокра. След като измиете косата си, трябва да изчакате да изсъхне напълно и едва след това да я срешете косата. Експертите също така съветват да използвате гребени с по-рехави зъби.

915

Similar Posts