Любов и връзки

12 признака за магнетично привличане между мъж и жена

магнетично-привличане-между-мъж-и-жена

Обичате го с цялото си сърце и се чудите дали той изпитва същото? Разбира се, времето ще покаже най-добре, но ако не искате да чакате и се нуждаете от отговор на часа, психолозите имат какво да ви споделят по въпроса.

И това е чудесно, защото, когато сте сигурни в чувствата на отсрещната страна, бихте могли да дадете много повече от себе си на този, който означава всичко за вас.

Психолозите твърдят, че има фини, но съвсем ясни признаци на магнетичното привличане между мъж и жена и тези твърдения са научно доказани. Няма две мнения по въпроса –  хората се държим по точно определен начин, когато много харесваме някого.

Например, най-явните от тях, които всеки е долавял, са силното желание да започнем разговор, да бъдем физически по-близо до обекта на нашата любов, желание да разсмеем този, който неустоимо ни привлича.

Съществуват категорични признаци, доказващи химията между мъж и жена.

Дълъг поглед очи в очи

Очите са прозорецът към душата. Това е единствената част от тялото, която може да изразява силни емоции и физическо привличане.

По принцип не сме склонни да гледаме дълго в очите на някой, с когото нямаме особена връзка.

Затова и взаимното привличане може да се усети доста ясно чрез него. Той е ясен сигнал, че се интересувате само и единствено от това, което виждате пред себе си в момента. Защото, ако наистина предизвиквате силни и неконтролируеми емоции у другия, той няма да може да откъсне поглед от вас, дори без да го осъзнава.

„ Хората, които са привлечени един от друг, често се гледат, след това могат да се обърнат и да се погледнат отново “, казва психотерапевтът Кристин Скот-Хъдсън. „Погледът очи в очи се поддържа по време на комуникация и не намалява своята сила. Още по-добре е да видите и усмивка на лицето, когато осъществявате този специален контакт с очите . “, допълва той. Затова, ако някой надникне дълбоко в очите ви и не отклонява поглед от вас дълго време, знайте, че този човек е лудо привлечен от вас.

Закачки по детски

Спомняте ли си как в детството момченцата дърпаха момиченцата за опашките? Подобна закачка е универсален начин да привлечете нечие внимание и да изразите своето желание за по-близък контакт. В света на възрастните това с опашките не работи, но можем да се дразним и закачаме по много други начини, най-често вербално. Ако постоянно се шегувате с някого, разбира се съвсем безобидно, това е ясен сигнал, че има специална връзка между вас. Добавете към този смях и неусетно докосване и определено трябва да сте сигурни във възникналата химия помежду ви.

Вълнение

Когато наистина харесваме някого, не сме в състояние да се концентрираме и не можем да седим на едно място. Изнервяме се, защото започваме да се тревожим и не искаме да развалим всичко. Затова вълнението най-често е още един добър знак, който издава силно привличане. Повишеният кръвен поток и засиленото дишане може са други сигурни признаци. Човек може да остане буквално без дъх в присъствието на обекта на неговата любов.

Огледални жестове

Забелязали ли сте как някой започва да прави подобни на вашите жестове, веднага или няколко секунди по-късно сред като вие сте ги направили. Това не е случайно. В психологията този феномен се нарича огледален и се появява само, когато между хората има силна емоционална връзка и неустоимо физическо привличане. В този случай имитацията се случва автоматично.

Харесвате миризмата един на друг

Ако смятате, че външният вид е единственото нещо, което ви прави привлекателни в очите на някого, грешите, твърдят психолозите.

Всеки има свой собствен уникален аромат, който е доста по-отговорен за взаимното привличане, отколкото си мислите. Това се случва на подсъзнателно ниво.

Докосване

Докосването е един от основните начини да предадете чувствата си с езика на тялото. И тук по-скоро става дума не за умишлени докосвания, а за онези, които се получават сякаш случайно.

Ако забележите, че по време на разговор или някакъв вид съвместна дейност, непрекъснато почти неусетно се докосвате – по коленете, ръцете, раменете, например, то определено между вас има силно напрежение и магнетично привличане. Сякаш невидима сила ви привлича като магнит.

Опитвате се да се впечатлите един друг

Опитът да впечатлите друг човек говори за желание да бъдете харесвани и забелязвани. Ако забележите, че човек непрекъснато се опитва да ви разсмее, да представи най-добрите си черти от характера, то той прави това, защото много ви харесва и иска на всяка цена да ви впечатли.

И колкото повече искаме да впечатлим друг, толкова по-нервни ставаме. Треперещ глас, учестено дишане и вълнението на някого във ваше присъствие издава силните емоции на този човек и е категоричен сигнал за силното привличане между двама ви.

Не обръщайте внимание на никой друг

Един от ясните признаци на магнетичното привличане е пълната загуба на интерес към другите хора. Казано по друг начин, вие двамата преставате да обръщате внимание на хората около вас. Това е така, защото когато сме влюбени, ние насочваме цялото си внимание към обекта на нашата любов и напълно се потапяме нейната магия. Нищо друго вече няма значение, освен вас двамата, а времето просто спира, когато сте заедно. Безумното привличане ви кара да не отчитате какво се случва наоколо.

Запомняте и най-малките подробности

Когато двама души се привличат силно, те искат да научат колкото се може повече един за друг. Затова използват всяка една възможност да се опознаят в детайли и „запечатват“ без усилие всякакви дребни детайли, свързани с обекта на своята любов.

Ако забележите, че човек си спомня дори най-дребните неща, които случайно сте споменали и засяга тази тема по-късно в комуникация с вас , това е чудесен знак – привличате го като магнит.

Затова обръща внимание на вашите думи – подсъзнанието му вече си ви представя заедно.

Често се смее във ваше присъствие

Забелязали ли сте, че ако той се опитва да ви разсмее, вие правите същото? Смехът и усмивката са един от основните признаци, че човекът се опитва максимално да ви впечатли и да се наслаждава на всяка минута, прекарана с вас. Това важи особено за мъжете. Когато харесват много някоя жена, те се опитват да я разсмеят, защото искат да я видят щастлива. Те искат тя да се радва на компанията им да се чувства комфортно, което е наистина ужасно мило.

Промяна в тембъра

Когато усетим силно привличане към човек, ние автоматично променяме гласа си, като дори не забелязваме, че го правим. Мъжете са склонни да снижават гласа си до ниските регистри, за да изглеждат по-мъжествени. Жените обратно – говорят една октава по-високо, за да придадат нежност на тембъра си.

Комфортно ви е да сте заедно и да си мълчите

Това е един от най-пренебрегваните признаци на магнитно привличане, защото обикновено обръщаме внимание на по-очевидни признаци, а този го пренебрегваме.

Комфортната тишина обаче е може би е един от най-явните и дори крещящи признаци за магнетично привличане между двама души. Всъщност, ако не сме толкова влюбени един в друг, никога не бихме могли да се чувстваме комфортно заедно, дори и нищо да не правим. Това е истинска близост, изразена без думи.

Магнетичното привличане между мъж и жена все още си остава обект на много изследвания. То е толкова прекрасно и чисто, че както се казва, дай Боже всекиму.

157680

Similar Posts