Любов и връзки

13 качества на алфа мъжкаря, по които жените си падат

качества на алфа мъжкаря,

Какъв е алфа мъжкарят във връзките и в ежедневието? Нека да видим кои са  личностните му характеристики и да разберем защо толкова много жените си падат по него.

Обикновено изкуството описва алфа мъжкаря като чаровник, който има тялото на гръцки бог и може да съблазни всяка жена. Но в реалния живот той се различава значително от този си образ.

Алфа мъжете не са агресивни

За разлика от масовите убеждения, алфа мъжкарят изобщо не е агресивен. В повечето ситуации той може просто да се слее с тълпата, но ако е необходимо, той ще се бори за правата си и за правата на своите близки. Не използва агресията като доминиращ ефект, с които да влияе на другите хора. Може да управлява гнева си и да се справя тактично във всяка ситуация.

Притежава качествата на лидер

Алфа мъжкарят е склонен да поеме лидерството и не се страхува от ангажименти и предизвикателства. Той става лидер просто защото малко хора искат да изпълняват трудните задачи. В началото той може да е капитан на отбор, офис мениджър или управител на магазин. И постепенно, развивайки нови качества в себе си, да постигне страхотни резултати.

Развива силни комуникативни умения

Сдържаност, точност, яснота и равен тон са някои от важните елементи на комуникацията, които алфа мъжкарят притежава. Той говори ясно и твърдо, уверен е и не се страхува да осъществява зрителен контакт с тези, с които общува.

Той е харизматичен

Такъв човек предизвиква интерес само с присъствието си. Независимо дали става въпрос за безупречно облекло, здраво ръкостискане или нещо друго. Той предизвиква уважение и внимание. Изграждането на тази черта не е лесно нещо. И не всеки притежава своя толкова силна индивидуалност и харизма, за да остави без думи другите.

Може да взема решения

Независимо дали е на работа, у дома, в социалните мрежи или другаде, алфа мъжкарят не обича да чака инструкции или указания от никого. Той оценява ситуацията, използвайки собствената си преценка и решава какво трябва да се направи. За да бъдеш такъв човек, трябва да вярваш в себе си, да добиеш самочувствие и да се научиш да поемаш отговорност за собствените си действия.

Държи се спокойно

Алфа мъжкарят може да остане непоклатими и необезпокоявани във всички ситуации. Той е смел и самоуверен.

Грижи се за приятелите си

Независимо дали става въпрос за приятел в нужда, приятелка или роднина, който се нуждае от подкрепа, този мъж винаги е готов да помогне. Той демонстрира готовност да реши всеки проблем. Дава на близките си усещането, че са в добри ръце с него. Да си алфа мъж означава да си машина за решаване на проблеми.

Печели уважение

Хората са склонни да уважават алфа мъжкаря. Но той от своя страна никога не иска това. И все пак го получава. В човешката природа е заложено да се уважават хората, които са постигнали успех.

Никога не изпада в паника

Една от най-характерните черти на алфа мъжкаря е, че той е способен да се държи спокойно и сдържано, дори когато е в трудна ситуация. Той знае как да подбира думите си разумно. Защото той винаги мисли за последиците от това, което казва.

Алфа мъжкарят знае какво иска и го получава

Независимо дали става въпрос за нещо лично или за нещо по-професионално, като например искане за повишаване, алфа мъжкият има ясна представа за това, което иска така.

Рядко търси помощ

Алфа мъжкарят обича сам да решава трудностите си. Той иска помощ само когато обстоятелствата са много трудни. Не се оплаква, не мрънка не досажда на близките си с незначителни въпроси. Този човек добре знае кой може да му помогне, но се обръща към тези хора в изключително редки случаи.

Той е истински джентълмен за приятелката си

Независимо дали става въпрос за отваряне на врата пред жена, пристигане на романтична атмосфера, решителност да целуне жена или просто способност за добра комуникация с жена, алфа мъжкарят е истински романтик за дамата на сърцето си или поне се опитва да бъде такъв.

Поддържа се във форма

Естествено, не всеки може да има тяло като Брад Пит. Но алфа мъжкарят счита за важно да се грижи за себе си и да поддържа форма. Целта е ясна – здраво тяло, добро здраве и отлична физическа форма.

54097

Similar Posts