Астрология Езотерика

21 юни 2022: Лятно слънцестоене – какво не бива да правим в най-дългия ден от годината

21 юни 2022-лятно слънцестоене

21 юни е най-дългият ден в годината, известен още като лятното слънцестоене.

Слънцестоенето е уникален астрономически феномен, който се случва само два пъти годишно.  

Става въпрос за природен феномен, по време на който Слънцето удря най-северната или най-южната си точка, докато се движи по еклиптиката. На този ден се наблюдава най-дългия ден и най-кратката нощ в годината.

Обикновено лятното слънцестоене се пада на 21 юни, докато през високосна датата се измества на 20-то число на същия месец. През 2022 г. това най-важно астрономическо събитие ще се състои на 21 юни.

21 юни 2022 – най-дългият ден от годината – знаци и традиции

Лятното слънцестоене се празнува от много народи. Смята се, че тази дата има специална енергия, предвещава промени в живота и нови постижения.

21.06.2022 – ден за пречистване и нов живот

Най-важното правило е да прекарвате това време колкото е възможно повече на слънце, да се разхождате и да релаксирате. В най-дългия ден на годината трябва и да променим нещо в собствения си живот. Например, да започнем да се грижим по-добре за себе си, да тренираме или променим диетата си. Да се отърсим от негативните си емоции, да прекратим всички остарели връзки и да започнем живота си „на чисто“.

21.06.2022 – събраните билки имат по-силен ефект

В древни времена на този празник е било обичайно да се посреща зората и да се измие лицето с утринна роса, която, според легендата, има лечебен ефект. Събирали са се и различни лечебни билки, чиито свойства се засилват на този ден. Вечер обикновено се палели огньове, защото се вярвало, че огънят е в състояние да пречиства и да ни отърве от човешките проблеми.

Какво да не правим на 21.06.2022?

Денят на лятното слънцестоене има определени ограничения. Ето някои от тях:

Не се излагайте на различни негативни емоции

Важно е да прекарате този ден с любимите хора, да се отпуснете и да се забавлявате. Опитайте се да сведете до минимум кавгите и крясъците.

Не носете тъмни дрехи

Този съвет не бива да се пренебрегва, тъй като на 21 юни слънцето ще бъде по-активно от преди. В противен случай поради жегата може да се почувствате зле. Опитайте се да се обличате в светли цветове.

Не гадайте бъдещето

На този ден не трябва да се опитвате да гадаете. Слънцето олицетворява живота и светлината, а не тъмнината и мистицизма.

Какво да правим на 21 юни 2022?

Да сготвим вкусно

Този ден е идеален за прекарване на време с обичните хора. От древни времена славяните в деня на слънцестоенето приготвяли любимите си домашни ястия. Смята се, че такава храна ще донесе физически и морални ползи, както и ще обедини по-силно помежду си тези, които се лекуват с нея.

Да променим живота си към по-добро

Празникът е благоприятен и за промени в живота. Можете да срещнете нови хора, да опитате ново хоби и да се откажете от всички минали разочарования и да ги оставите зад гърба си.

Ритуал за сбъдване на желание

Рано сутрин трябва да изкажем най-съкровената си мечта. Денят е вълшебен и неговата силна енергия ще повлияе на сбъдването й.

Да завършим деня с релакс

Добър ритуал и отличен завършек на този ден може да бъде горещата, уханна вана на свещ. Смята се, че това ще провокира просперитет и положителни събития в живота ни.

4563

Similar Posts