Езотерика

3 фрази, които неусетно отнемат силите и енергията ви

Фрази които отнемат силата и енергията

Речта не е просто инструмент под формата на набор от думи, които хората използват, за да предадат информация. Тя е много повече – притежава мощна сила, за която мнозина дори не се замислят.

Чували ли сте израза „мръсни приказки“? Малко хора са доволни да бъдат в компания, в която събеседникът всеки път вмъква неприятни думи, използва много ругатни или негативни фрази. Причината за неудобството е много проста – някои думи могат буквално да отнемат силата ни и да повлияят на подсъзнанието.

Ето кои са най-опасните фрази.

Клетви

Често хората използват някои изрази в речта, чието значение не разбират. Или по-скоро не му придават никакво значение. Но това не означава, че думите от незнание ви засягат по-малко.

Между другото, такава фраза на изненада като „Уау!“ много често срещано в ежедневната реч. В същото време значението й е абсолютно негативно.

Чрез разговор хората могат да отнемат енергия, да развалят настроението ни (въпреки че ние самите не разбираме това) и дори да навредим на здравето си. Ярък пример –  фрази, произнесени случайно или в кавга.

Например: „Гръм да те удари“. Изглежда безвреден израз, но е много опасен.

 

Думи за външния вид

Всяка дума, която човек казва в гняв за външния вид на събеседника, неговото здраве, тяло или способности, има голяма сила. Например изрази като: „Ти сляп ли си?“, „Имаш две леви ръце“. Говорещият не изневерява на значението, но този, към когото са адресирани тези унищожителни фрази, реагира на тяхното въздействие.

Случва се една случайно хвърлена неприятна дума да бъде запомнена и да окаже влияние върху целия живот на човек.

Сквернословие

Псувните имат ниска вибрация, а всичко, което има ниска вибрация, се отразява негативно на човека.

Японски учен е направил експеримент и ежедневно произнасял думите „Обичам те“ до една чаша вода и обидни фрази – до друга. Водата в първия случай замръзнала със симетричен модел, а във втория – с изкривен.

Енергията на разрушителните думи ни въздейства неусетно, но доста осезаемо. Ето защо в много култури е неприемливо да се ругае по време на готвене и като цяло в кухнята.

Невидимото въздействие на негативните думи се случва точково и поразява точно целта.

Как да се справим с него? Следете речта си и се опитайте да изключите всякакви негативни изрази и фрази с двойно значение. Помислете какво означават думите ви.

Ако сред вашите познати има хора, които често казват негативни фрази по ваш адрес, просто намалете комуникацията с тях.

309

Similar Posts