Красота Стайлинг

3 грешки при почистване на лицето, които почти всеки прави

почистване-на-лицето

Като първата и основна стъпка във всяка грижа за кожата, сигурно никога не ви е хрумнало да се замисляте много-много  за всичко, което правите при почистване на лицето – най-важното е просто да го измиете добре.

Но грешите – почистването на лицето е форма на изкуство, особено при такова голямо разнообразие от продукти, които могат да се използват по различно време на деня.

Затова днес ще обърнем по-специално внимание на някои често допускани грешки при почистване на лицето.

Така например, дерматолозите твърдят, че много от тези практиките, свързани с различните уреди за почистване на лице с четки, всъщност са опасни. Това, което може да изглежда безобидно при вашата ежедневна рутинна грижа за кожата, може да има сериозни последици, ако се извършва неправилно.

Също така, не бива да почиствате кожата само веднъж на ден.

Ето и кои са най-честите грешки при почистване на лицето и как да го почиствате правилно.

Прекаляването не е добра идея

Ако използвате качествено почистващо средство, тогава не трябва да почиствате лицето си два пъти един след друг. Ако сте претоварили кожата си със слоеве грим и почистващият продукт не премахне целия ви грим, трябва да започнете да се гримирате по-пестеливо, а не да добавяте допълнителни стъпки за почистване на лицето. Потърсете продукти за грим, които не са комедогенни – не запушват порите и не претоварват кожата. След това изберете нежен почистващ препарат за лице като балсам или масло, който ще премахне всички следи от грим и замърсявания от лицето ви само с едно движение. По време на почистването се отнасяйте внимателно към кожата, няма нужда от грубост и търкане.

Интензивното почистване на кожата вреди

Една от най-големите грешки, които често допускаме, е твърде силен натиск и триене върху кожата с четките за почистване на лицето. Вместо да разчитате на тях, използвайте парче плат от мека тъкан за да премахнете внимателно и нежно замърсяванията.

Сутрешното почистване трябва да бъде нежно, овлажняващо и балансиращо, за да съживи кожата ви и да я подготви за деня.

Вечерното почистване може да бъде малко по-интензивно –  премахване на запушващия порите грим, бактериите и остатъчното замърсяване от околната среда, натрупано през целия ден.

Пазете защитния слой на кожата

Външният слой на кожата има много важна задача. Той действа като защитна бариера и предотвратява навлизането на UV лъчи, замърсители и бактерии в по-дълбоките слоеве на кожата. Прекомерното почистване и честото ексфолиране могат да разядат този защитен слой на кожата, което от своя страна да провокира зачервяване, сухота и повишена чувствителност.

Опитайте да използвате течен ексфолиант, за да премахнете мъртвите кожни клетки и да запазите тена си по-светъл, при по-малък риск от увреждане на външния слой на кожата. Ако все пак не можете да пропуснете механичното ексфолиране, опитайте да се ограничите до един.

567

Similar Posts