Любов и връзки

3-те най-чести причини, поради които мъжете слагат край на връзката

Защо мъжете слагат край на връзката

Това, че мъжете не демонстрират чувствата си толкова често, не означава, че страдат от липса на такива. Вярно е, че обикновено жените са по-емоционални, по-открити и дори болезнено откровени, в сравнение със силния пол, но по отношение на това, което чувстваме в сърцето, разлика няма.

На една жена й е по-лесно да излее душата си и точно тази й способност й позволява да понесе по-леко трудностите, които среща в живота си.

И все пак, стане ли дума за раздели, те могат да бъдат инициирани и от двете страни – както от страна на нежния, така и от страна на силния. Но причините са различни.

 

Психолозите ни обясняват трите най-чести причини, поради които мъжете напускат жените, без значение от възрастта, социалното си положение и националността. Нека ги видим.

 

Състезание във взаимоотношенията

На всеки мъж е присъщо да се бори за победа. Но той предпочита да се „състезава“ със себеподобните си, а не точно с жената до себе си.

Ето защо, ако усети, че се налага да се бори за контрол във връзката и постоянно да доказва нещо, той започва да се чувства изтощен и най-вече – нежелан.

Той не желае отношенията между него и любимата жена да се превръщат в бойно поле, а възприема половинката си като тил, пристан, човекът, който му носи мир и радост…

 

Ако жената изисква прекалено много внимание

Не е тайна, че някои мъже се страхуват от „емоционалния натиск“ и предпочитат да се разделят, отколкото да се „отворят“ и доверят напълно.

Следователно, ако жената изисква от мъжа повече любов, повече внимание или дори повече интимност, отколкото той е готов да й предложи, това се възприема като принуда и мъжът по-скоро предпочита да избяга от подобна връзка.

Защото в него се създава усещането, че не е  достатъчно добър за партньорката си. А това силния пол не може да понесе.

 

Когато липсва уважение в отношенията

Напълно е естествено всеки мъж да иска да е сигурен, че партньорката му го уважава. Той трябва да знае, че тя е готова да му окаже подкрепа при всякакви обстоятелства – дори и в най-трудните моменти. Без уважение – няма да взаимно разбирателство, няма любов, с две думи – няма живот.

Ето тези три причини психолозите определят като водещи, когато става дума за раздяла. Добре е ние, жените, да ги знаем, за да можем да предотвратим навреме лошата развръзка. Да се поучим от грешките си и да намерим точния баланс в отношенията ни с любимия мъж, който ще ни гарантира пълно щастие!

3714

Similar Posts