Любопитно Новини

30 хиляди евро награда: В Италия предлагат пари за закупуване на изоставено жилище

Пари за закупуване на изоставено жилище

В Италия властите на град Пресиче в региона Пулия ще плащат до 30 000 евро на тези, които закупят недвижим имот там за постоянно пребиваване.

Местните власти искат да „вдъхнат“ живот на изоставени къщи, предава CNN.

Градските власти предлагат 30 000 евро на хората, които се осмелят да закупят жилище за постоянно живеене. Средствата трябва да бъдат изразходвани за покупката и домът да е построен преди 1991 г.

Властите се надяват, че паричната награда ще може да вдъхнови гражданите да купуват недвижими имоти.

„Има много свободни къщи в историческия център, построени преди 1991 г., които бихме искали да видим отново живи с нови жители. Жалко е да гледаме как старите ни квартали, пълни с история, красива архитектура и изкуство, бавно се изпразват“, обяснява членът на местния съвет Алфред Палезе.

Детайлите по програмата вече се финализират, като се планира тя да стартира през следващите седмици. Общото финансиране ще бъде разделено на две части: една част ще отиде за закупуване на стара къща, а другата – за ремонт, ако е необходимо.

Санта Мария ди Леука

Приятен бонус е, че жителите, които искат да си купят собствени жилища, ще живеят в естествената среда на района Саленто, близо до чистите плажове и тюркоазените води на Санта Мария ди Леука.

223

Вижте още:

Similar Posts