Любопитно

4 причини, поради които трябва да говорите на котката си

Защо трябва да говорите на котката си

Собствениците на котки често говорят с домашните си любимци. Някои смятат, че подобно поведение е странно, защото „животното не разбира“. Според специалистите обаче е много важно да се говори с котките. Защо? Те посочват четири причини.

 

Укрепва връзката между собственика и котката

Колкото по-често човек нежно общува с домашен любимец, толкова по-уверено ще бъде животното, че за него наистина се грижат и е защитено от различни опасности. В случай на болка или заплаха, котката ще отиде само при „своя“ човек, защото дори гласът му ще има успокояващ и терапевтичен ефект върху нея.

 

Подобрява разбирането на „езика“ на котката

Ако говорите с животното си дълго време, можете да започнете да го разбирате по-добре. И ще ви бъде по-лесно да определите дали котката е гладна, дали нещо я боли… Признаците на някои заболявания могат да бъдат незабележими, но котките променят гласа си, когато не се чувстват добре. Разликата за необученото ухо е почти незабележима, но собственикът, който всеки ден говори с котката си, веднага ще забележи, ако нещо се е променило.

 

Котката може да „научи“ човешки език

Когато някои думи се повтарят често, придружени от едни и същи жестове, котката може да разбере какво й казвате. Тогава тя ще реагира според ситуацията.

Лекарство срещу самотата

Когато човек и котка общуват, те се чувстват по-малко сами. Няма значение дали животните разбират думите. 93% от комуникациите се осъществяват с помощта на жестове, език на тялото, тон и т.н. И това се отнася не само за комуникацията само между хората.

 

Центровете за контрол и превенция на заболяванията смятат, че ако в къщата има котка, на която човек може да даде любовта си, като говори, тогава собственикът на животното се чувства по-малко самотен в сравнение с хората без домашни любимци. А ако говорите с котката с щастлив тон, тогава и вашето настроение се повишава.

 

Какво друго трябва да знаете за разговора с котка?

Ако говорите с вашите домашни любимци в определени часове на деня, можете да ги накарате да научат много неща. Например, не отговаряйте на техните мяукания през нощта. Лека по лека котката ще разбере, че по това време не трябва да ви безпокои и ще спре да го прави.

 

Понякога собствениците на котки дори се опитват мяукат в отговор на пухчо. Но, според експертите, няма особено значение как говорите с домашния си любимец. Той така или иначе ви разбира отлично по телепатичен път. Не ви ли се вярва? Всъщност, има доста доказателства за това. Котките безпогрешно улавят енергията ни и могат да „четат“ мислите ни, особено когато са кратки, ясни и придружени с познати жестове!

Може да видите също и как си говорят котките.

9640

Similar Posts