Езотерика

5 енергийно „мръсни“ предмета, които е по-добре да не държите на работното място

Предмети които е забранено да се държат на работното място

Работното място е не само физическо пространство, но и платформа за продуктивност, концентрация и креативност. Важно е да запомните, че предметите около нас носят определена енергия, която може да повлияе на настроението, работоспособността и общото състояние. Има предмети, които, макар и да изглеждат обикновени, могат да окажат негативно влияние върху работната среда. Сега ще разгледаме пет от тях.

Енергийно „мръсни“ предмети, които е забранено да се държат на работното място

 

Букет цветя

Цветята са символ на красота и радост, но изборът на цветя и тяхното подреждане може да повлияе на енергията на стаята. Особено важно е да избягвате цветя със силен аромат, тъй като те могат да причинят главоболие или алергична реакция при някои хора. А и изсъхналият букет може да символизира увяхването на енергията и спиране на творческата дейност. По-добре е да изберете свежи цветя с неутрална миризма, които няма да отвличат вниманието от работата.

 

Кабели

Безпорядъкът от кабели на работния плот не само изглежда разхвърлян, но също така може да създаде електромагнитно поле, което засяга човешкото здраве. Многото свързани кабели могат да ви накарат да се почувствате претрупани и стресирани. За да запазите енергията на работното място чиста, препоръчително е да използвате специални организатори за кабели и редовно да премахвате ненужните.

 

Мръсни чинии и чаши

Неподредеността на работния плот създава усещане за безпорядък и небрежност. Енергийно замърсените предмети са разсейващи. Решението е да поддържате работното място чисто и подредено, да почиствате използваните съдове редовно.

 

Часовник

Часовникът на работното място е не само важен атрибут за проверка на времето, но и мощен енергиен елемент. Тиктакането на механичен часовник или мигането на дигитален такъв може да се окаже допълнителен източник на стрес. Особено, сте склонни към безпокойство. Освен това часовникът отброява минутите до края на вашата позиция.

 

Огледало

Огледалото, в допълнение към основната си функция, отразява енергията на пространството. Ако окачите огледало пред работното си място, рискувате да „отразите“ негативните енергии обратно към себе си, което може да повлияе на настроението и работата ви. Ако все пак имате нужда от огледало, опитайте се да го поставите така, че да не отразява пряко вас или вашето работно пространство.

255

Similar Posts