Красота Стайлинг

5 грешки, които допускаме, когато се грижим за косата си през лятото

Грижа за косата си през лятото

Обикновено се връщаме от ваканция освежени, със заредени батерии и невероятно желание за действие. И единственото нещо, което не е в добра форма след почивката е … косата ни. Заради слънцето, солената вода на морето и плуването в басейна тя е суха и чуплива.  

Въпреки че уж знаем всичко за правилната грижа за косата през лятото, много дами имат проблем с нея. Затова нека отново повторим грешките, които допускаме, когато се грижим за косата си през лятото и постепенно да ги отстраним.

5-те най-чести грешки в грижата за косата през лятото

Твърде често миене

Слънцето и високите температури карат косата ни да се омазнява по-бързо, в резултат на което я мием по-често и… попадаме в омагьосан кръг. Защото твърде честото миене не се отразява положително на косата ни. Съставките, съдържащи се в шампоаните, ефективно ги почистват и грижат, но също така премахват естествените мазнини, необходими за поддържане на доброто състояние на скалпа и косата.

Липса на хидратация

Правилната хидратация е задължителна почивка за всеки тип коса. Ако имате проблеми с разресването, най-вероятно не сте осигурили достатъчно хидратация. През лятото методът подхранване – измиване – подхранване е особено ефективен. Благодарение на него повърхността на косъма е идеално защитена и овлажнена, което възвръща блясъка, идеалната гладкост и здравия вид на косата. Също така е добре да пробвате спрейовете и балсамите за разресване без измиване и да ги нанасяте след всяко къпане в морето или басейна.

Без защита

Всички знаят за кремовете със защитен филтър за лице и тяло, но козметиката за коса с SPF все още е неразработена ниша. А косата също може да бъде ефективно защитена от вредното въздействие на слънчевата светлина. Например, преди да излезете на слънце, нанесете върху косата си малко SPF-съдържащ продукт, който обикновено се намира под формата на спрей без измиване. Няколко „впръсквания“ и ще осигурите на косата си достатъчна защитна бариера.

Спане с мокра коса

Косата е най-чувствителна, когато е мокра. Затова трябва да избягваме да я връзваме веднага след измиване и да си лягаме с мокра коса. Също така е важно внимателно да разресвате мократа коса, за предпочитане с гребен с широко разположени зъбци, който също ще разпредели перфектно всички продукти, нанесени върху косата, без изплакване.

Пренебрегване грижата за скалпа

Само здравият и добре поддържан скалп е гаранция за красива коса. Ето защо не трябва да го забравяме в ежедневните си грижи. Шампоанът трябва да бъде избран според скалпа, а не според вида на косата. Също така е важно редовното почистване на кожата с пилинг. Излишният себум се отлага върху скалпа, причинявайки сърбеж. Ексфолирането на епидермиса помага за поддържане на зоната чиста.

253

Similar Posts