Красота Стайлинг

5 грешки, които ви карат да изглеждате с 20 години по-възрастни: Какво НЕ ТРЯБВА да правите със зряла кожа

Грешки в грима - зряла кожа

Гримът често се превръща в наш надежден съюзник в борбата с признаците на стареене. Според специалистите обаче някои често срещани техники за гримиране могат да доведат до напълно неочаквани резултати. За да избегнете подобни проблеми и да изглеждате по-млади, трябва да избягвате някои грешки.

 

Какво никога не трябва да правите със зряла кожа?

 

Какво да не правите със зрялата кожа, за да не изглеждате с 20 години по-стари

 

1. Твърде много грим

 

Твърде много грим може да се окаже най-големият ви враг, особено когато става въпрос за зряла кожа. Пудрата и коректорът, нанесени в излишък, подчертават бръчките и гънките, правейки ви да изглеждате по-стари, отколкото сте в действителност. Вместо това изберете лек течен фон дьо тен, който ще придаде на кожата ви естествен вид.

 

2. Неправилно нанасяне на фон дьо тен

 

Овладяването на основни техники за гримиране играе ключова роля в създаването на младежка визия. Използвайте четка или гъба за грим, за да смесите основата с кожата си. Това ще помогне за предотвратяване на събирането на продукта в бръчки и линии.

 

 

3. Грешен избор на козметика

 

Когато избирате козметика, обърнете внимание на нейната текстура и нюанс. Не трябва да използвате течна очна линия върху зряла кожа, тъй като може да създаде тежък вид. Вместо това изберете по-неутрални нюанси на сенките за очи и хидратиращи червила.

 

4. Липса на блясък

 

Зрялата кожа често губи естествения си блясък, така че е важно да го възстановите с хайлайтър. Използвайте кремообразни или течни хайлайтери, за да подчертаете стратегически зони на лицето си и да придадете на кожата си свеж вид.

 

5. Пренебрегване на грижата за устните

 

Бръчките около устните могат да добавят допълнителни години към външния ви вид. Използвайте хидратиращи червила в неутрални цветове, за да подчертаете устните си, без да подчертавате линиите около тях.

 

Като цяло трябва да запомните, че гримът трябва да служи на вашата красота и да подчертава естествените черти на лицето ви, а не да ги крие под пластове продукти.

Ако следвате тези прости съвети ще изглеждате по-млади и свежи.

143

Similar Posts