Детски свят

5 игри с деца на изгасена светлина

Игри с деца на изгасена светлина

Блогърът Артър Пиерери е подготвил селекция от игри, които ще ви бъдат полезни в случай, че искате да забавлявате детето си и по друг начин, освен с гледане на анимационни филми.

 

Готвене

Редувайте се да изброявате различни съставки от някое любимо на децата ястие, като условието е да не се повтарят. Който добави нещо последен, печели играта. Така можете да „сготвите“ основни ястия или десерти.

 

Познай приказката/филма

Разкажете сюжета на някой анимационен филм или приказка и оставете детето да познае коя е тя. Колкото по-голямо е детето, толкова по-малко подробности за сюжета трябва да бъдат разказани. Друг вариант на играта е да объркате някои елементи от сюжета и да оставите детето да ги коригира.

 

Асоциации

Назовете дума, детето трябва да назове асоциацията към нея, след това вие асоциирате към думата на детето и така в кръг. Накрая се опитайте да намерите поне някаква връзка между първата и последната дума на играта.

 

„Псевдоним“

Измислете дума и се опитайте да я обясните на детето, без да назовавате същия корен, след което детето отгатва и обяснява думата и така нататък на свой ред. Тази на пръв поглед проста игра развива речника и творческото мислене.

 

Игра на сенки

Тази игра е полезна, ако детето се страхува от тъмното. Изтеглете чертежи на телефона си предварително, как да показвате сенки с пръсти и изключете светлината. Играйте с детето си, като последователно единият държи фенерче, другият показва. Когато се научите да показвате фигури, можете да пристъпите и към истински театър на сенките. Също така ще бъде интересно да изрежете снежинки и различни шарки от хартия и да светите през тях с фенерчето.

76

Similar Posts