Във форма Отслабване

5 много ефективни и достъпни за всеки упражнения за сваляне на килограми

упражнения за сваляне на килограми

Свалянето на килограми може да се случва и неусетно. Понякога е необходимо само да променим малко навиците си и нищо друго. Не се фокусирайте върху крайния резултат, просто следвайте насоките на специалистите и скоро ще се сдобиете с желаната фигура.

Експертите предлагат някои широко разпространени упражнения, които се смятат за най-ефективни за сваляне на килограми и оформяне на красиво тяло. Има много видове упражнения, но ние ще ви покажем 5 – всяко едно от тях е много ефективно.

Катерене на стълби

упражнение за отслабване - катерене на стълби

Ежедневието ни предоставя страхотна възможност да изпълняваме между другото това прекрасно упражнение за отслабване

Ако искате да изгорите мазнини, забравете за използването на асансьори и ескалатори. Изкачвайте се винаги по стълбите. Това упражнение е много просто, но в същото време изгаря много калории. Катеренето по стълбите се отличава от нормалното ходене, тъй като процеса използва много повече мускули и изисква по-високо вдигане на краката.

Интересен факт

Изкачването на стълби може да изгори до 500 килокалории. Не забравяйте, че колко по-дълго продължава упражнението, толкова повече калории ще изгорите. Имайте в предвид, че хора с проблеми с коленете, не бива да прекаляват с изкачването на стълби.

Упражнение с гири

упражнение за отслабване - упражнение с гири

Това упражнение за отслабване може да се изпълнява както самостоятелно, така и като част от цялостен комплекс упражнения, насочени към сваляне на килограми

Още едно полезно упражнение за изгаряне на калории. Също така помага за укрепването на коремните мускули, трицепс и бицепс.

Пригответе гирите и застанете на земята с разперени ръце. Краката трябва да са на ширината на раменете. Задръжте тежестта на тялото на едната ръка, а с другата вдигнете гирата до нивото на ребрата. Ръцете ви трябва да са притиснати до тялото, а лактите да са обърнати нагоре.  Повторете упражнението с другата ръка. Уверете се, че бедрата и краката ви са неподвижни. Повторете поне 8 пъти.

Каране на велосипед

упражнение за отслабване - каране на велосипед

Карането на колело е не само чудесно упражнение за отслабване, но и страхотно развлечение, което ще прочисти ума и ще ви зареди с много положителна енергия

Независимо дали става дума за каране на обикновен велосипед или велоергометър, всяко от тези занимания е еднакво полезно за изгаряне на излишните мазнини. Изследванията доказват, че редовното колоездене носи и други ползи – повишаване на чувствителността към инсулин, намаляване вероятността от сърдечни заболявания, подобряване на физическата форма.

Един добър начин да направите това упражнения възможно най-ефективно е да тренирате с променлива скорост и интензивност. Например на стационарен велосипед, можете направите това, като поддържате темпото високо за няколко минути, а след това намалите темпото за следващите няколко минути. Повтаряйте тези интервали, докато не се уморите. Ако използвате обикновено колело, можете да карате бързо или бавно, като променяте скоростта и продължителността, за да се насладите напълно на пътуването.

Упражнение за крака с приклякане

Можете да изпълнявате това упражнение за отслабване навсякъде

Това е стандартно упражнение за крака, което натоварва всички мускули в долните крайници. Ако допълните упражнението с редовно ходене ще увеличите сърдечната честота, а след време освен изгаряне на мазнините ще развиете и мускули. След известно време клякането, бягането и скачането ще бъдат много по-лесни за вас упражнения. Най-страхотното при това упражнение е, че укрепва ставите на краката и същевременно ви дава кардио тренировка.

Направете широка стъпка напред с десния крак, след което се впуснете напред, така че коляното на левия крак да се свие и почти да докосне пода. След това се изправете и направете широка крачка с левия крак, но този път десния крак трябва да се свие. Поддържайте гърба изправен. Ако желаете можете да вземете и гири, тогава ефектът ще бъде още по-голям.

Плуване

 

упражнение за отслабване - плуване

Плуването е едно от най-ефективните упражнения за отслабване, освен това ще ви достави огромно удоволствие

Повечето хора обичат да плуват, особено лятото, когато е горещо. Плуването не е само приятно забавление сред природата или в басейна, но и е чудесна тренировка за цялото тяло. Тъй като при плуването се използват много на брой мускули, това го прави толкова ефективно за изгаряне на калориите.

Ако целта ви е да изгорите калории, плувайте възможно най-дълго. Опитайте също да промените интензивността, като плувате възможно по-бързо. Не забравяйте, че колкото по интензивна е тренировката, толкова повече калории ще изгорите. Човек с тегло 70кг, изгаря около 233 калории с половинчасова тренировка.

 

Не забравяйте, че всяка една тренировка, придружена с правилен хранителен режим, бързо ще доведе до желаните резултати. Тренировките не са само средство за отслабване, но и успешен начин да подобрите физическото здравословно състояние.

213

Similar Posts