Любопитно

5 начина, по които котката казва: “Обичам те!” и как да й отвърнете със същото

как-котката-казва-обичам-те

Съществуват много начини, по които вашата котка е способна да изрази силната си любов към вас, но сега ще се спрем на някои от най-характерните от тях. Добре е да ги знаете, за да й отвърнете със същото.

Котката примигва бавно

Вероятно сте забелязали, че понякога котката бавно премигва, докато ви гледа. Този жест изобщо не е случаен и се нарича „котешка целувка“. Всъщност, това е начин за изразяване на доверие. Посланието може да бъде преведено като нещо от рода на „Чувствам се добре и не искам да се караме“. В света на хищниците бавното премигване е израз на пълно доверие и респективно – любов. Ако искате да отвърнете със същото, премигнете и вие на свой ред.

Котката търка муцунката си във вас

Ако писаната ви бута с главичка, потърквайки бузата си в лицето, ръката или крака ви, значи, че тя ви счита за член от семейството. На муцунка й са разположени жлези, които отделят феромони. Въпреки че ние не успяваме да ги доловим, котките знаят, че търкайки се в нас, ни обгръщат с „приятелски“ аромат. Чудесен начин да отговорите на жеста е като чинно да се оставите да ви „маркират с любов“.

Котката се търкаля в краката ви

Това също се счита за дълбок израз на привързаност и доверие. Лягането по гръб предполага откриване на коремчето, а то е едно от най-уязвимите места. Отвърнете като погалете животното бавно по гърба – започнете от главичката и продължете чак до опашката. Повечето котки се разтапят от щастие при такъв масаж. Важно е само да не прекалявате, тъй като някои изследвания на учените сочат, че галенето на котката нон стоп може да й причини стрес.

Котката спи до или върху вас

Ако котката си легне в краката ви или върху вас, това също е знак за голяма любов. Не я пъдете. Оставяйки я да спи до вас й показвате, че вие също я обичате.

Котката споделя плячката си с вас

Ако в леглото ви се появи някоя мъртва мишка или друго животно, това е знак за огромна привързаност. Животното показва, че го е грижа за вас, защото сами няма как да си набавите такава храна. То ви възприема като член на нейното семейство, който просто не знае как да ловува. Помъчете се да не крещите много силно и задължително похвалете котката за проявата на загриженост.

7156

Similar Posts