Любов и връзки

5 признака, че никога не сте обичали

признаци че не сте обичали

Сигурни сме, че знаем какво е да обичаш някого. Но когато настъпи моментът на раздяла, ние сме склонни да се чудим защо е станало така. И било ли е изобщо любов? Може би в света няма по-сложен въпрос от този. Да бъдеш напълно опиянен от химическия коктейл, наречен увлечение, може да прикрие доста проблеми.

Ето 5 признака, че никога не сте обичали

Всичко се случва твърде бързо

Влюбването има химическа природа. В началото взаимното привличане води до задръстване на всички сетива. Всичките ви мисли се въртят около вашия обект на обожание. Но все още нямате достатъчно данни, за да прецените дали наистина го обичате. Затова връзката сега се гради единствено върху фантазия и спекулации. И когато се появят първите пропуски, невероятното ви въображение веднага ги запълва.

„Влюбването и любовта не са едно и също нещо. Тя може да бъде сравнена с подозрителен втори братовчед на любовта, който винаги моли за пари и не може да си намери постоянна работа. ”- Елизабет Гилбърт

Началото на една връзка е илюзия. Отнема известно време, за да определите дали е любов. В любовта ние показваме истинското си „аз“ на партньора си и премахваме всички маски от себе си. Любовта възниква в момента, в който се освободим от илюзията за идеалния партньор, а понякога този процес продължава дълго.

Всичко е твърде перфектно

Измислената версия на любовта се основава на вашата представа за идеала. Наивно вярваме, че сте намерили сродна душа, но с времето ни се ще партньорът ви … да се промени малко. Може да искате той да се облича различно, да говори и да си поставя различни цели. Всичко това сочи един безспорен факт – той не ви подхожда. И него обичаме.

„Винаги намирам красота в странни и несъвършени неща – те са много по -интересни“ – Марк Джейкъбс.

Да обичаш означава да намираш несъвършенството привлекателно. Този човек ни харесва. Той ни заинтригува. Неговите недостатъци не ни ядосват, а ни карат да се усмихваме.

Сърцето ви е неспокойно

Любовта идва при вас само когато сте отворени. Ако една връзка ви принуждава да скриете някои части от себе си от партньора си и да се преструвате, това вече не е любов. Комуникацията между хората се гради на доверие. Ако сме достатъчно отворени, за да покажем истинското си аз на партньора си, но любимият ни човек не му обръща внимание, мотивацията за откритост изчезва. И когато мислите да се отворите отново, няма да го направите. И това е краят.

 

„За мен връзката е енергията, която съществува между хората, когато се чувстват видени, чути и значими; когато могат да дават и получават без осъждане и когато черпят подкрепа и сила от връзката. ”- Брене Браун.

Връзката, основана на повърхностни разговори, не е любов. В този случай тя е лишена от дълбочина и искреност.

Чувство на емоционална откъснатост

Началото на една връзка винаги е изпълнено със страст. И ако се превърнат в искрена и силна любов, тогава тази страст се трансформира в нещо по –възвишено

„За мен истинската любов е, когато това е първото нещо, за което мислиш, след като се събудиш, и последното, за което мислиш преди лягане“ – Джъстин Тимбърлейк.

Ако не се радваш да го видиш, значи това не е любов. Истинската връзка с друг човек е мотивираща, а не деморализираща. Усещате го с цялото си тяло и няма как да не мислите за това. Усмихвате се. Щастливи сте без видима причина. Животът е несъвършен, партньорът също. В любовта се чувстваш щастлив и свързан с него почти през цялото време.

Чувство на безпокойство

Тялото ви реагира на ситуация много преди ума ви. Лошите отношения са уморителни, меко казано. Умът ни търси логично обяснение за гнева ни. Търсим оправдания защо не можем да спим през нощта: прекалено много кафе, стрес и т.н. Но тялото ви няма нужда от оправдания. То реагира.

„Докато чувстваме, че сме в сърцето и мислите на любим човек, ние сме в състояние да покоряваме планински върхове, да пресичаме пустини и да работим през нощта по нашите проекти“ – Бесел ван дер Колк, „Тялото помни всичко. ”

Ако смятаме, че нещо не е наред, сме склонни да рационализираме случващото се. Но най -важното е, че любовта не се подчинява на законите на логиката. Когато сте обичани и ценени, всички други нередности в живота се изглаждат. Когато сте влюбени, се чувствате добре.

Излизайки от границите на версията на отношенията, която сме измислили, ние стъпваме в неизследвана територия на уязвимост.

И точно в този момент ставаме самотни.

Няма какво повече да подкрепяме. Не е нужно да публикуваме перфектни публикации в социалните медии, за да уведомим другите, че се срещаме. Няма нужда да поддържаме фалшиви отношения. Денят, в който се освобождаваме от фантазиите си, е денят на началото на новия ни живот.

Но какво точно сме загубили? Ако не е била истинската любов – едно голямо НИЩО.

3131

Similar Posts