Любов и връзки

5 женски навика, в които мъжете се влюбват до полуда

5-женски-навика-в-които-мъжете-се-влюбват

„Едно момиче се нуждае от две качества: да бъде стилно и зашеметяващо“ Коко Шанел

Мъжете не винаги могат да кажат какво точно искат от жената. Повечето представители на силния пол не са свикнали да изразяват емоциите си, така че, дами, знайте, че им е трудно, да не кажем направо непосилно, да говорят за своите физически и емоционални нужди. Горките, нали?

Това често води до всякакви недоразумения и неизпълнени очаквания, както и да се превърне в „препъни камък“ между мъж и жена.

Но пък има неща, които, според мнението на повечето мъже, са истински магнит в поведението на жените. Нека видим кои са те.

Недостъпност

Като правило много жени и мъже се опитват да събудят интерес от страна на противоположния пол, демонстрирайки известна недостъпност. Като цяло този подход работи, но има случаи, в които може да даде обратен ефект. Той е объркващ и в крайна сметка такава игра може само да отчужди човека, когото уж искате да привлечете.

Ето защо, психолозите са на мнение, че няма нищо лошо в това да проявявате интерес към мъжа и няма нужда да се преструвате на непревземаема крепост всеки ден.

Вместо това можете да приложите други тактики. Покажете му, че го харесвате и се интересувайте от него. Доказано е, че човек започва да се влюбва в някой, който проявява симпатия към него. И в това няма нищо чудно, защото по принцип всички хора сме устроени така, че имаме нужда да ни харесват и обичат.

Колкото до недостъпността, тя може да се проявява по различни начини. Например, когато се чувствате самите вие щастливи и водите живота, който искате. Примерно, когато имате любима работа, социален живот, хобита и други интереси, които ви харесват и развивате.

Учените са установили, че хората, които са заети през цялото време, създават впечатление за „ограничен ресурс“. Но, в същото време е важно да се интересувате от други хора, тогава ще сте още по-привлекателни.

Способност да предизвиква силни емоции

Накратко, трябва да предизвикате силни емоции у мъжа си, когато сте заедно. Той ще свърже тези емоции с вас и това ще създаде необходимата искра. В проучване на Масачузетския технологичен институт експертите са установили, че хората са склонни да прехвърлят чувствата си от една ситуация в друга.

 

Какво означава това? Да приемем например, че сте шофирали на работа и почти сте се сблъскали с друга кола по пътя. Пренасяте негативните си емоции на работа. Предишният ви външен инцидент, по-точно емоциите от него, ви съпътстват и през останалата част от деня.

Това явление се нарича „емоционално изтичане“ – тенденцията да привързва силни емоции към най-близкия човек, дори той да няма нищо общо с него.

Това е свързано и с факта, че физическата възбуда има тенденция да ескалира в интимно влечение. Затова, ако намерите начин да предизвикате у него силни емоции, например, докато спортувате или посещавате атракции, той ще свърже тези чувства с вас.

Навикът да се смеете на шегите му

Дори да изглежда толкова лесно и естествено, този навик може фундаментално да промени отношенията ви. Не става въпрос да се смеете пресилено. Но пък ако наистина казва нещо смешно и наистина искате да се разсмеете, не бива да се сдържате.  Изследванията показват, че хуморът е един от най-силните свързващи фактори в интимната сфера.

Жените обичат мъжете с чувство за хумор, защото то е показател за интелигентност. На свой ред, мъжете отдават предпочитание на онези жени, които възприемат положително техния хумор и това допринася за физическото привличане. Това до голяма степен се дължи на желанието на мъжа да бъде оценен от партньорката му.

Комуникативност

Според много изследвания, можете да станете много по-привлекателни в мъжките очи, ако сте заобиколени от приятели. Учените са открили, че има така наречения „ефект на мажоретката“, когато възприятието ни става по-положително, когато сме в група. На първо място, защото с приятелите си изглеждате по-отзивчиви и добронамерени.

Но има и друга страна на въпроса. Човешкият мозък се използва за класифициране на различни елементи (форми, предмети и хора) в групи. Това е вроден инстинкт за оцеляване, който ви позволява да се фокусирате не върху един обект, а върху цялата картина. И този инстинкт се проявява и в социалния живот на човек.

Можете дори просто да смените аватара си на снимка с приятели или да се срещнете с мъж, докато сте в компания, и това, повярвайте, ще увеличи многократно вашата привлекателност.

Чувственост

Тук няма тайни. Всеки мъж, който се интересува от дадена жена, иска интимност във връзката. Ще се изненадате обаче колко жени не използват женския си чар, за да спечелят мъжете. Например, много хора подценяват силата на физическото докосване.  Използвайте езика на тялото, за да подновите чувствата му, като погладите ръката му, „случайно“ докоснете крака му или поставите дланта си върху ръката му за няколко секунди. Не забравяйте, че мъжете обичат да ги дразнят и им допада натрупването на възбуда.

И, разбира се, всички мъже си приличат по това, че искат разнообразие в леглото. Ето защо, няма лошо понякога да поемата инициативата в свои ръце. Попитайте какво иска той и го приложете на практика.

82786

Similar Posts