Психология

5 знака, че имате работа с жена социопат: По-опасни са от мъжете

Жена социопат признаци

Жените социопати са опасни именно защото техните манипулации често остават незабелязани.

 

Те са по-социално адаптирани, защото така прикриват гнева и агресията си. В резултат на това са по-склонни да сплашват другите чрез коварни методи, като релационна агресия – подкопаване на нечии социални взаимоотношения и репутация – и всичко това, докато се ви усмихват сладко.

 

5 знака, че имате работа с жена социопат

Тя е добър и внимателен слушател

 

Когато тя ви срещне за първи път, тя има мисия да събере възможно най-много информация за вас, за да прецени дали ще бъдете добра мишена за атака. Следователно, се отнася към вас с прекомерно внимание и изглежда приятелски настроена. Тя може да се преструва, че имате общи интереси, цели и ценности. Целта й е да научи колкото е възможно повече за вашите силни и слаби страни, за да може да ги използва по-късно в своя полза.

 

Тя е изключително очарователна

 

Подобно на мъжката социопатия, такава жена може да бъде изключително харизматична и очарователна. Тя често е много изразителна, нейният начин на говорене и жестовете й изразяват повече ентусиазъм и радост, отколкото тя всъщност чувства. Чарът й, макар и повърхностен, може да бъде също толкова убедителен, ако не и повече, от този на мъжете. Това е така, защото сме свикнали да гледаме на жените като на по-„меки“ същества, неспособни на жестокост.

 

Таен саботаж

 

Голяма част от манипулацията на социопатичната жена е чрез релационна агресия, която включва разрушаване на социалните взаимоотношения или репутацията на човек. В сферата на женското приятелство, особено нарцистичните жени, те винаги се опитват да се предпазят от външни заплахи, съперници, които могат да им отнемат статута на „Кралицата“. Ето защо те подмамват някои от жертвите (обикновено тези, които имат нещо, което социопатките искат), като ги изключват от социалните групи, обвиняват ги в неща, които не са правили, разпространяват слухове или ги обиждат. Така техните жертви не могат да получат подкрепа и помощ от други хора.

 

Тя мрази други жени

 

Жената социопат мисли, че има право на всичко. Тя се чувства особено застрашена от другите жени, които имат това, което самата тя не притежава. Жената социопат презира другите жени, които представляват заплаха за тяхното его.

 

Гледайки как друга жена постига това, което не може, социопатката чувства заплаха за собственото си самочувствие. Ето защо тя е известна с това, че дискредитира по-обичаните и привлекателни дами, като тайно саботира и тормози онези, от които ревнува. Обикновено се занимава с мъже, които вече са във връзка.

 

Тя използва мъжете

 

Жените социопати обичат да контролират и да играят с другите. Те нямат нищо против да използват телата си, за да получат това, което искат. Нямат никакви притеснения да използват външния си вид и сексуалността си, за да се изкачат по корпоративната стълбица, да използват човека, влюбен в тях  или да съблазнят непознат, ако имат полза.

4157

Similar Posts