Лайфстайл Любопитно

5 знака, че вашето куче ви обича

Знаци че вашето куче ви обича

Любовта, която изпитваме към нашите кучета, е безценна и може да създаде силна връзка, които остава за цял живот. Но понякога всеки собственик се чуди дали животното изпитва същото.

Връзката човек-куче е специална връзка. Вашият приятел винаги е там, когато имате нужда от него и като много стопани на домашни любимци изпитвате любов към него. А има и изследвания, които потвърждават чувството на взаимна любов.

 

Какви са действията на куче, което много обича стопанина си?

 

Търсене на вашето благоволение

Един от най-често срещаните начини да ви изразят своята привързаност е да ви гушкат с лапата си. Въпреки че това често се прави, за да се привлече вниманието ви, някои кучета използват лапите си, за да останат в контакт с вас или да засвидетелстват обич.

 

Кучетата са склонни да общуват с цялото си тяло, така че обърнете внимание и на други признаци. Ако животното е спокойно и ви хвърлят приятелски поглед или маха с опашка, това най-вероятно е любов.

 

Поддържане на зрителен контакт

Контактът с очите има много значения, но кучетата по природа са много внимателни относно изразителността му. Когато кучетата се гледат едно друго, това обикновено се възприема като предизвикателство.

 

Не забравяйте, че когато някой ви гледа, веднага се чувствате неудобно – същото е и при животното.

 

Така че, когато вашият опашат приятел реши да ви погледне с мек, спокоен поглед, той ви вярва. Може да се твърди, че доверието е най-висшата форма на любов, която можете да получите от вашето куче.

 

Кучето може да полудее близо до вас

Вашето куче споделя или оставя играчките си до вас? Това показва, че той ви вижда като свой човек и се чувства спокоен около вас. Това също е добър знак за доверие. В крайна сметка кучешките играчки са ценни притежания и животните ги оставят само на някой, който ще ги защитава и ще се грижи за тях. Всички тези поведения показват силна връзка между вас и вашето куче.

 

Облизване на лицето и ръцете

Това е естествен инстинкт, който служи на много цели, но когато се използва върху други, обикновено показва благосклонност. Майките винаги облизват кученцата си – това е знак за грижа и елемент на общуване. Така че, когато кучето започне да ви ближе, това е добър знак. То търси вашето внимание, защото иска да общува с вас, а облизването ви е бърз начин да привлече вниманието ви.

 

До вас е, където и да отидете

Ако имате близки отношения с вашето куче, може би сте забелязали, че животното постоянно се стреми да бъде в контакт с вас. Независимо дали седи или лежи в краката ви, свито до вас на дивана или заема възможно най-много място на леглото ви, кучетата изразяват обич чрез физически контакт.

 

Готвене, гледане на телевизия, ходене до тоалетна – вашето куче участва във всичко това или поне се опитва. Вашето кученце може да скочи в леглото ви, за да ви поздрави или да се превърне в постоянната ви сянка у дома. Защото го е грижа и иска всичко да е наред с вас!

 

Повечето собственици на кучета описват невероятното и удивително чувство на любов, което изпитват, когато се върнат у дома след дълъг ден далеч от косматите си приятели.

 

 

А когато кучетата ги посрещнат с радостно подскачане, облизване или хапане, това е неописуемо чувство на всепоглъщаща любов.

172

Similar Posts