Езотерика Психология

5 знака, че животът ви се променя към по-добро, макар и да не го осъзнавате

Знаци че животът ви се променя към по-добро

Всички очакване и се надяваме на тези промени, но често пъти не можем да ги разпознаем, когато настъпят. Така да се каже, не успяваме да ги предвкусим и да се зарадваме. И за това си има причина – промяната, макар и положителна, си е промяна. Кара ни да излезем извън зоната си на комфорт, руши старото и съгражда новото. Този процес не може да бъде осъзнат веднага. Обикновено го възприемаме като негативна тенденция, просто защото все още не сме успели да прозрем „Божия план“…

Психолозите ни разкриват някои основни знаци, че животът ни се променя към по-добро и процесът на трансформация вече е започнал.

Осмелявате се да излезете извън рамките на рутината

Колкото и скучна да е рутината, тя ни кара да се чувстваме сигурни и спокойни. Точно затова не се осмеляваме да излезем от нея. Но ако внезапно във вас нещо е проговорило, нещо вътре ви е подтикнало да правите неща, които преди това не сте си и помисляли, че можете да направите, това е сигурен знак, че вашият живот ще се промени и то към добро. Означава, че сте започнали да чувате вътрешния си глас и да живеете в синхрон с него. Той ви е „говорил“ и преди, но тогава просто сте били глухи за него. Интуицията ви се е пробудила сега – знак, че най-накрая и вие се събуждате.

Нещата около вас се променят

Някак си се е случило така, че сте променили социалния си кръг. Може би е станало случайно или поради основателна причина, това не е важно. Важно е, че трансформацията е стартирала и вашият живот ще се насити с нови чувства и нови преживявания. Да, вярно е, че сближавайки се с определени хора, често пъти се чувстваме огорчени и тъжни, когато трябва да се разделим с тях. Но, както казахме, развитието е промяна и трябва да се примирим с това. Със сигурност е за добро. Може би хората, с които се налага да се разделим вече са изиграли своята роля в живота си и трябва да отстъпят място на новите, които тепърва предстои да влязат в него и да оставят своя принос.

Забелязвате, че отрицателните мисли са се изпарили някъде

И това не е защото всичко в живота ви върви „по мед и масло“. Не, вие имате проблеми, както и всички останали хора, но не се фокусирате върху негативното – стремите се да ги разрешите и да продължите напред. Успявате да наложите контрол над мислите си и не те контролират вас, а вие – тях.

Осъзнавате чувствата си, възприятията ви са се изострили

Вслушвате се в птичите песни, забелязвате красотата на слънчевите лъчи, нежно докосващи лицето ви, усмихвате се на синьото небе, на вкуса на любимите си плодове… Усещате приятно напрежение в мускулите си. Всеки ден откривате нещо ново, което ви прави щастливи.

Започвате да разбирате истинската същност на живота

Усещате интуитивно, че трябва да се радвате на всеки един нов ден. На всичко случило се, което е накарало сърцето ви да трепне поне за миг. Не прекарвате време в оплакване и окайване на съдбата си, не изпитвате чувства като завист и ревност. Не се опитвате да бъдете някой друг, просто ви харесва да сте себе си…

И това е безценно.

2022

Similar Posts