Психология

6 духовни отрови: Почти всеки, който е нещастен от живота, е нещастен по тези причини

Духовни отрови

„Уверявам ви, че нищо не е толкова хаотично, колкото изглежда. Нищо не си струва да накърнява здравето ви. Нищо не си струва да се отровите със стрес, безпокойство и страх.“

– Стив Мараболи

Щастието е това, което всички искаме в живота си. Неговото значение за постигане на по-висока енергия е осъзнато от много култури по целия свят.

Но има някои духовни отрови, които могат да отнемат щастието ви и да съсипят живота ви. И сега ще разкрием най-често срещания виновник за нещастния живот, според психолозите.

Възможностите просто ще се появят ей така, от нищото

Да, законът на привличането ни помага да получите неща, които тай-много искаме. Но това не означава, че ще ги получим даром, необходима е упорита работа.

Ето няколко съвета за намиране на възможности:

Бъдете любопитни към живота като цяло

Опитвайте нови неща от време на време

Запознайте се с хора извън вашата област (и от други страни/култури)

Искам всички да ме харесват

Това е горчивата истина на живота –  не всеки ще те хареса, колкото и добър да си. Най-често пристрастията, историята, несигурността са тези, които пречат на тези хейтърите да видят доброто във вас.

Спрете да очаквате любов и признание от всички; вместо това се фокусирайте върху собствената си работа.

Животът е справедлив

Всички знаем, че животът не е справедлив към всички, но все пак седим и очакваме животът да балансира нещата вместо нас.

Истината е, че  трябва да поемете командването на собствените си действия и да работите усилено, за да постигнете това, което искате.

Хората могат да четат мислите ми

Това очакване създава огромни проблеми в отношенията. Когато очаквате партньорът ви да знае всичко, без да казвате какво искате, вие просто предизвиквате неприятности и за двамата.

Опитайте се да се поставите на мястото на партньора си и да разберете състоянието му.

Материалните притежания ще ме направят щастлив

Да, има неща, които могат да направят живота ви по-лесен и приятен. Има и неща, с които можете да се забавлявате много. Но не се хващайте в този капан – материалните неща няма как да ви дадат истинско щастие. Просто защото щастието е състояние на духа и не зависи от материалното богатство.

Ако искате да живеете щастливо в този свят, трябва да намерите истинската си цел и след това да работите усилено, за да я постигнете. Това е пътят към щастието.

Поставете си цели и имайте положително мислене към постигането им.

Неувереност в себе си

Тези, които са хванати в капана на този страх, всъщност са си постлали пътя надолу. Добре е, ако мислите, че не можете да печелите през цялото време. Въпреки това, когато започнете да мислите, че никога не можете да спечелите; тогава всъщност сте загубили желанието си за победа.

Започнете да вярвате в себе си. Сигурно мислите, че загубата всъщност е начин да научите нови неща. Започнете да се подготвяте за ново действие всеки път с ентусиазъм.

След като поемете по пътя на оптимизма и вярата в себе си, ще сте спечелили половината битка.

1119

Similar Posts