Психология

6 неща, от които трябва да се откажете, за да станете щастливи

За да станете щастливи

Винаги ни казват, че трябва да купим, вземем или направим нещо, за да станем щастливи. Ами ако е обратното? И за да почувствате това щастие, просто трябва да изхвърлим някои ненужни неща от живота си?

 

Колко често търсим щастие, намирайки се в непоносима надпревара за постижения за нашата психика … Струва ни се, че още малко и ще постигнем щастието… Липсва ни просто някаква дреболия: апартамент, кола, куче, диплома, нова работа и т.н.

Ами ако, напротив, имате твърде много от всичко в живота, за да изпитате онази тръпка, наречена „щастие“? Ами ако не трябва да постигнете, а да се отървете от някои неща и тогава животът ще стане много по-лесен и по-радостен? Ето 6 такива, според психолозите.

 

Илюзии и очаквания

Приемете го за даденост: всеки е различен. Не очаквайте разбиране, справедливост, взаимопомощ от всички наоколо. Не се обезсърчавайте, ако нещата не вървят според плана ви, вашите сценарии са си само ваши. Всички очаквания и изисквания към света са илюзорни, като прогнозата за времето за следващата година. Никой не знае какво ще се случи утре. Спрете да чакате. Живейте сега и се доверете на света .

 

Материални мечти

В преследване на материално богатство е невъзможно да станеш щастлив. Илюзията за финансово щастие се разбива след първите спечелени милиони, защото винаги ще имате малко, а някой винаги ще има повече.

Материалното няма да ви донесе щастие. Може да сте преситени, но това няма да ви донесе спокойствие. Само скука и липса на мотивация в живота. Най-нещастните пациенти на психолозите са хора, които са постигнали всичко материално, за което са мечтали. Намерете други цели в живота. Намерете смисъл, интерес, удоволствие в живота и материалното със сигурност ще се превърне в бонус към вашата вътрешна хармония.

 

Зависимости от всякакъв вид

Независимо дали става въпрос за алкохол, наркотици, хазарт или психологическа зависимост от друг човек – това е котва, която никога няма да ви позволи да изплувате и да поемете глътка свобода, да се почувствате като напълно щастлив човек.

Когато не принадлежите на себе си, вие сте управлявани от вашите слабости. Превръщате се в роб и краткият момент на фалшиво щастие зависи от чаша течност, щипка пудра или настроението на друг човек. Вие не живеете собствения си живот и следователно в този живот не може да има вашето лично щастие.

 

Лъжи за себе си и другите

Спрете да се залъгвате. Започнете със себе си. Докато не се изправите пред истината – дори понякога не много приятна – няма как да разберете какво точно ще ви направи щастливи. Невъзможно е

Бъдете честни: „Аз съм мързелив“ или „Обичам да преяждам“, опознайте себе си и ще намерите вътрешен мир и ще можете да разберете в коя посока да се движите, кое е наистина ваше и кое е повърхностно и невярно.

 

Връзка с токсични хора

Когато се отървете от първите четири неща, хората около вас ще попаднат в две категории. Първите, малцинството, ще се радват за вас, а втората огромна част от обкръжението ви ще започне да ви казва, че живеете погрешно, че преди е било по-добре и сте пили заедно в петък, а сега сте се променили и сте спрели поддържане на токсични разговори, да толерирате нарушаването на личните ви граници и като цяло сте се превърнали в неприятен човек.

Бягайте от такива „доброжелатели“. Запомнете – хората не се интересуват от вашето щастие, само вие сте отговорни за живота си и състоянието си в него.

 

Свръхотговорност и вина

И когато трябва да се отървете от токсичната среда, не забравяйте да се отървете и от вината, която ще се опита да ви завладее в същото време.

Всеки човек е отговорен само за собствения си живот. Идваме на този свят сами и не си тръгваме с приятели. Не поемайте прекалено голяма отговорност за щастието на някой друг, но не се чувствайте виновни и за своето собствено.

 

Ако успеете да се отървете от горните неща, можете спокойно да станете коуч по щастлив живот.

Това е пътуване за цял живот. Но правейки първата крачка, определено няма да съжалявате за тези 6 ненужни неща в живота си.

16488

Similar Posts