Психология

6 опустошителни симптоми на хронична умора, за които може да не подозирате

Симптоми на хронична умора

Синдромът на хроничната умора не е просто чувството, че сте без енергия в края на седмицата. Това е сериозен проблем, който трябва да се реши възможно най-скоро, ако здравето ви е скъпо.

 

Не спите добре

Няколко проблема, свързани със съня, показват наличието на синдром на хроничната умора. Първият проблем е, че не можете да спите правилно. Дори денят да е бил много натоварен, лежите и гледате в тавана или броите овце до изнемога, но не можете да заспите.

Вторият проблем е, че спите колкото трябва, но не се чувствате отпочинали.

Третият проблем е, че сънят ви е станал неспокоен и постоянно се будите през нощта.

 

Вашето здраве се е влошило значително

Ако имате необосновано главоболие, болки в крайниците, отрицателна реакция към резки звуци и ярка светлина, има възпалено гърло, което не изчезва, тогава това вече показва, че трябва спешно да посетите лекар.

 

Не можете да се радвате на нищо

Самочувствието ви пада рязко и нищо не е приятно за вас. Не можете да приемате комплименти и победите ви не ви радват. Ако положителните емоции са ви станали чужди, значи е време да обърнете внимание на здравето си.

 

Не искате да правите нищо

Какъвто и да е този или онзи ден, не искате да правите абсолютно нищо – нито да работите, нито да гледате филм, нито да четете, нито да играете, нито да общувате с хора. Ако има такава апатия, тогава, в комбинация с другите признаци, най-вероятно имате хронична умора. Просто си прегорели.

 

Вие сте в изолация

Не искате да общувате, не искате да отидете някъде с приятели. Ако все пак излезете някъде, това не ви носи радост. Също така тук трябва да се добавят проблеми в общуването с роднини. Ако не можете да получите помощ и да я окажете, тогава трябва да посетите лекар.

 

Внезапни изблици на емоции

Агресия, сълзи, тъга, раздразнение – ако всичко това ви се случва без никакви предпоставки, тогава това е много лош знак. И е много опасно, защото, ако не вземете мерки, можете да си докарате нервен срив.

 

Прегарянето често се сравнява с депресията, защото двете имат много прилики по отношение на симптомите. Ако не се направи нищо срещу него, то може да се превърне в пълноценна депресия, а това е много опасно.

185

Similar Posts