Любов и връзки

6 закона на щастливата връзка, с които вечно ще летите на крилете на любовта

6-закона-на-щастливата-връзка

Според психолозите, за бъде щастието неразделна част от една връзка, отношенията между партньорите трябва да са базирани на 6 важни правила. Ако се спазват, гарантирано ще изградите помежду си дълготрайни и здрави отношения.

Всеки получава това, което заслужава

Първото правило гласи, че всеки човек получава за своите действия това, което заслужава. Анализирайки лошите качества на партньора, трябва да помислите и за своите „трески за дялане“. Или казано по друг начин, ако желаете принц до себе си, трябва и вие да сте “на ниво”, защото така работят законите на Вселената – подобните неща се привличат.

Отнасяйте се с партньора така, както искате той да се отнася с вас

Много е важно да се отнасяте към любимия човек така, както бихте искали той да го прави спрямо вас, за да се получи взаимност във връзката. Не напразно в религията се говори толкова много за любов към ближния.

Бъдете безкористни

Безкористността е ключът към дълбоката привързаност. Важно е да можете и най-вече да искате да отдадете любовта и вниманието си на партньора, да бъдете щедри и грижовни, без да очаквате нещо в замяна. Личният интерес и любовта са абсолютно несъвместими в щастливата връзка. Там, където желанието да се управлява и контролира, да се отправят упреци и да се допускат изблици на ревност са взели превес, няма щастие.

Сдържаност

Следващото правило е свързано с проявата на сдържаност по отношение на обидите. Внимавайте какви думи отправяте към най-близкия си човек, защото те не могат да бъдат върнати назад. И въпреки, че народната мъдрост гласи „Дума дупка не прави“, не забравяйте, че това се отнася изцяло за материалния свят. По отношение на емоционалния, о, повярвайте, там лошата дума прави не просто дупки, а цели ровове и бездни. Точно обидите, изказани в пристъп на неконтролируем гняв, както и вечното мрънкане, са една от най-честите причини за раздяла.

Доверие

За дългата връзка доверието е това, което играе голяма роля. Изхвърлете ревността извън стените на дома си, тя няма място там. Връзката е като красиво и нежно цвете, което се нуждае от грижи. Важно е да бъдете искрени с партньора си, да му благодарите за това, че го има и че е до вас и да се интересувате от всичко, свързано с него. От най-дребните до най-глобални неща. Трябва да сте едно цяло. Затова бъдете честни относно вашите нужди, чувства и желания. И не забравяйте, че всеки има нужда от похвала, нужда и разбиране.

Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Шестото правило е осъзнаването, че колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Любовта е като бумеранг и се завръща отново към този, който я изпитва и който знае как правилно да я изразява.

Връзките се основават на хармонията между физическия и духовния контакт. Освен всички горни закони, много е важно също така да се докосвате често един друг, да се прегръщате и да си говорите „от сърце до сърце“.  

1698

Similar Posts