Психология

7 ценни съвета за повишаване на самочувствието за всеки ден от седмицата

Повишаване на самочувствието

Днес развиването на самочувствие се е превърнало в истински бизнес и някои хора са готови да похарчат цяло състояние, за да придобият увереност в себе си и собствените си способности.

В крайна сметка обаче започваме да разбираме, че въпреки че всичко това е достатъчно добро и си струва да имаме помощ и подкрепа отвън, много зависи от нас самите.

Бихме искали всеки ден от седмицата да започва добре. Ето няколко съвета за всеки ден от седмицата как можете да повишите самочувствието си.

 

Усмихнете се в понеделник

Много хора смятат, че понеделник е доста труден ден. Повечето хора го възприемат като такъв, защото е първият работен ден от седмицата.

За да започнете добре седмицата, си струва малко да промените отношението към понеделник. Можете да изберете специални дрехи, да си сложите красив грим, за да се чувствате наистина уверени.

Също така не забравяйте за усмивката, която ще бъде най-добрият аксесоар. Може би първоначално ще ви бъде доста трудно да се усмихнете в понеделник сутрин. Въпреки това наистина ще ви накара да се чувствате добре и уверени.

Духовни практики във вторник

Във вторник си струва да работите на духовно ниво, тъй като не е достатъчно да изглеждате добре, важно е и да се чувствате добре психически.

След работен ден трябва да се върнете у дома, да вземете химикал и лист хартия. В горната част на листа напишете причините, поради които се харесвате. Важно е да изброите поне 10 неща, които харесвате в себе си.

Това може да отнеме известно време, но по този начин можете да постигнете духовна хармония със себе си.

 

Прочетете какво харесвате в себе си в сряда

На сутринта извадете списък с това, което харесвате в себе си и го прочетете на глас, докато се наслаждавате на сутрешното си кафе.

След всяко казано изречение трябва да направите кратка пауза, за да преосмислите всичко.

В сряда е време да прекъснете малко обичайната работна рутина и да организирате нещо като импровизирано моминско парти. Това ще ви позволи да си починете от ежедневието и наистина да се почувствате добре. А това е важна стъпка към повишаване на самочувствието.

Най-обре е да организирате среща с приятели в някой модерен бар. Облечете си секси рокля, за да се почувствате съблазнителна.

Дори и да имате постоянен партньор, струва си периодично да привличате вниманието и на други мъже. Просто защото това ще ви помогне доста да повишите самочувствието си.

 

Спортен четвъртък

Спортът е един от най-добрите стимуланти, които ще ви помогнат да повишите самочувствието си. Ето защо е много важно да спортувате редовно.

Това може да бъде бягане, дълга разходка или гимнастика. Можете да правите упражнения у дома или да отидете на фитнес. Красивото тяло изгражда увереност.

 

Погледнете хората в очите в петък

В петък дори тези, които обичат работата, очакват с нетърпение уикенда.

Днес трябва да погледнете в очите всички, които срещнете. Всичко, което трябва да направите, е да повдигнете брадичката си и да погледнете минувачите. Може дори да си позволите лек флирт.

Танцувайте в събота

Дори да звучи малко банално, но в събота можете спокойно да отидете на весело парти. Това е чудесно решение да се отпуснете и да се забавлявате.

Вместо да гледате телевизия или да чистите цял ден, трябва да се опитате да излезете от обичайната си зона на комфорт и просто да … танцувате.

Не се страхувайте да установявате зрителен контакт с непознати, особено ако ги харесвате. Време е да се покажете.

 

Направете няколко снимки в неделя

След забавна събота единственото нещо, което искате, е просто да спите възможно най-дълго и да не правите абсолютно нищо.

След почивката обаче можете да се отпуснете и да се забавлявате, за което си струва да направите няколко снимки.

Може да изглежда напълно маловажно, но една добре направена снимка ще ви помогне да повишите самочувствието си.

Трябва само да изберете правилните красиви места и ще почувствате как самочувствието ви нараства почти мигновено.

305

Similar Posts