Езотерика Психология

7 начина да развиете вашата интуиция: Бог ни я е дал, но как да я използваме

как-да-развием-интуиция

Развиването на шестото ви чувство е не само възможно, но и необходимо. Но трябва да се знае, че интуицията и гадаенето са съвсем различни неща. Едното няма нищо общо с другото.

Интуицията е начин на съществуване, нашият вътрешен навигатор, пътят към мъдростта и просветлението. Бог ни е създал с фино настроена и усъвършенствана вътрешна навигационна система. Благодарение на нея можем да получим важна информация. Този процес има енергичен характер и ни дава възможност да разчитаме информация за всичко около нас – хора, предмети, пространство.

Интуицията ще ви помогне да вземате важни решения

За да развиете интуиция, трябва да се настроите на позитивно настроение и да не се страхувате от трудностите. Няма да проработи от първия път, трябва да сте подготвени за това. Но след пробуждането й и нейното развитие, ще забележите, че вземането на важни решения е станало много по-лесно, а самият живот се е променил към по-добро.

Как да развием интуицията?

Предлагаме на вашето внимание най-добрите начини да помогнете да събудите вътрешния си глас и да го настроите по правилния начин!

Метод номер 1. Интуиция и вие сте най-добри приятели

Американският социопсихолог Томас Кондън твърди, че всеки има свой уникален интуитивен стил. Някой може да почувства специална топлина в стомаха, друг „вижда” картина в главата, третият започва да трепва в очите или да сърби носа си. Това е съвсем нормално, защото подсъзнанието изпраща хаотични сигнали, които могат да се проявят по най-странните и удивителни начини.

Вашата работа е да разпознавате тези сигнали, да ги приемате и да се сприятелявате с интуицията си.

За да направите това, трябва:

Намерете уединено място, където никой няма да ви разсейва и притеснява

Запомнете и анализирайте подробно всички онези случаи, когато сте действали по прищявка и в крайна сметка сте получили положителни резултати

Запомнете и запишете всички усещания, които сте имали тогава (сърцебиене, шум в ушите, някакво друго странно усещане във вас и т.н.)

Запишете точната форма, в която сте получили информацията: дали внезапно се е появило изображение пред вас под формата на картина, която сте дешифрирали правилно, измислили ли сте ясно и ясно решение и т.н.

След като завършите упражнението, ще можете да разберете точно какви сигнали ви изпраща подсъзнанието ви. След като сте подредили този въпрос, следващия път ще разберете как точно работи вашата интуиция.

Метод номер 2. Научете се да използвате интуицията си съзнателно

След като разберете как точно работи вашата интуиция, опитайте да се научите как да я използвате съзнателно. За да направите това, трябва да формулирате ясен и кратък въпрос, който ви интересува най-много в момента. Концентрирайте цялото си внимание върху частта от тялото, в която се “ражда” вашата интуиция. Когато възникнат познати усещания (това не винаги се получава от първия път, така че не се обезсърчавайте и не спирайте да правите упражнението след първия неуспех), стиснете силно юмруци.

Упражнението трябва да се повтаря всеки ден. С течение на времето ще се научите съзнателно да ангажирате интуицията си, просто като стискате юмруци.

Метод номер 3. Дайте на интуицията си колкото се може повече свобода

Правете най-необикновените предположения през целия ден. Ако седите в кафене, опитайте се да отгатнете името на сервитьорката. Излизате ли с приятелка? Опитайте се да си представите как точно ще е облечена тя. Отивате на работа? Познайте каква задача ще ви възложи шефът да изпълните днес първо.

Това упражнение не трябва да се приема много сериозно. И не се притеснявайте, ако вашите предположения не отговарят на реалното състояние на нещата. Целта на това упражнение не е да се научите да предсказвате бъдещето, а да изключите логиката си и да се научите да се отпускате.

Докато повечето от вашите предположения в началото ще бъдат погрешни, с течение на времето това упражнение ще ви позволи да предвидите безпогрешно някои събития.

Метод номер 4. Дешифриране на сигналите на интуицията

За да научите как правилно да интерпретирате сигналите, които интуицията ви изпраща, трябва да направите следното упражнение сутрин.

Отнема от 10 до 15 минути. Необходимо е да упражнявате упражнението в добро настроение.

Вземете писалка и празен лист хартия.

Намерете уединено място в дома си, така че никой да не ви безпокои.

Отпуснете се напълно, затворете очи, медитирайте малко.

Всяко изображение, което възниква в главата ви, запишете или скицирайте. Ако смятате, че това е пълна глупост, прогонете тези мисли и продължете да пишете или рисувате.

Преди да си легнете, погледнете списъка, припомнете ключовите събития, случили се през целия ден, и сравнете едното с другото.

Ще бъдете изненадани, но голяма част от написаното сутринта е пряко свързано със случилото се следобед.

Колкото повече практикувате това упражнение, толкова по-ясен и по-ярък ще стане вашият поток на съзнание.

Метод номер 5. Отърви се от филтрите

Този метод е малко като предишния и е чудесно допълнение към него. Вземете тетрадка и запишете различните думи, които се появяват в главата ви. След това за всяка дума напишете първите асоциации, които се появяват, когато чуете тази дума. Ограничете се до пет думи.

Отначало ще създадете скучни списъци, съдържащи стандартни фрази: „работа-работа“, „медицина-болница“, „комфорт-дом“ и др. Когато приключите със съставянето на вашия списък, започнете отначало. Вземете едни и същи думи и се опитайте да запишете различни асоциации. Измисляйте нови асоциации, докато не запишете най-неочакваните и луди фрази.

Социопсихологът С. Джагдиш, който е автор на този метод за развитие на интуицията, пише в една от книгите си: „На 15-ия ден от упражнението„ Отърване от филтрите “неочаквано написах„ улица – телефон “. В същия ден на път за работа загубих мобилния си телефон. Добре е, че телефонът беше намерен от уважаван човек, който ми го върна и не поиска никаква награда. ”

Метод номер 6. Следвайте знаците

Много често искаме от небето да ни изпрати някакъв знак, но абсолютно не искаме да следваме появата на тези знаци в живота си. Опитайте се да следите какво привлича вниманието ви. Задайте въпрос, който ви интересува, а след това през целия ден внимателно разглеждайте кои рекламни плакати най-често се появяват пред очите ви, независимо дали определен брой се повтаря повече от два или три пъти на ден и т.н.

Можете да отворите любимата си книга на случаен принцип или да включите телевизора и да слушате за какво става въпрос. Интуицията ще ви помогне да намерите онези признаци, които ще показват правилния отговор.

Метод номер 7. Медитирайте

Медитацията е чудесен начин не само да се отпуснете, но и да развиете интуицията си. Намерете уединено място, изключете телевизора, компютъра, телефона, за да не ви разсейват. Заемете удобна позиция, затворете очи и оставете душата си да си почине от суматохата и безкрайните грижи, които бяха вчера и ще бъдат утре.

Упражнявайте се страстно, все едно ухажвате любимото си момиче и не се отказвайте дори и ако темповете, с които развивате вашата интуиция ви се струват малко бавни. Процесът вече е започнал и скоро ще бъдете изненадани от огромния си напредък.

2103

Similar Posts