Психология

7 неща, които издават ниска интелигентност

Ниска интелигентност

Ако високата интелигентност може да бъде скрита, за да не привлича твърде много внимание от хората, то ниската интелигентност е много трудна за прикриване. Психолозите са говорили за няколко неща, които показват явна липса на интелект при хората.

 

Липса на чувство за хумор

Тук не става въпрос за способността да се шегувате и да забавлявате другите. Ниската интелигентност е, когато човек изобщо не разбира от шеги. Не се смее на почти нищо, защото не разбира иронията, не прави разлика между сарказма.

 

Само черно и бяло

Глупаците не могат да бъдат неутрални към хората. Те делят всички на добри и лоши. В повечето случаи това се случва на национален принцип, по пол, по статус и външен вид. Те не гледат на действията на човек и не се опитват да го опознаят по-добре.

 

Невъзможност за слушане

Глупаците говорят много, най-вече за себе си и проблемите си. Веднага щом събеседникът започне да говори за друго, глупавите хора веднага губят всякакъв интерес към разговора.

 

Невероятно самочувствие

Хората, които са лишени от ум, са много уверени в себе си. Те не се съмняват в думите и действията си, но това не се дължи на богат опит, а поради липсата му и нежелание да научат нещо ново, се страхуват да не изглеждат слаби.

 

Неуважение към другите

Глупавите хора са много груби с непознати, рядко казват „благодаря“ и „моля“. Често смятат, че всеки им е длъжен. Чуждите преживявания, чувства и емоции нямат значение за тях.

 

Без съмнение в собствената правота

Глупавите хора постоянно спорят с всички и доказват на всички, че са прави. Дори ако някой се опита да им обясни, че грешат, те настояват на своето си, защото не могат да си позволят да загубят спора, не могат да признаят, че грешат.

 

Опит за привличане на внимание

Глупаците се опитват да изглеждат по-ярки от другите хора. Те често говорят на висок глас или се смеят. Тесногръдите винаги се опитват да привлекат вниманието на другите. Нищо чудно, че казват, че лошите маниери са основният признак на глупостта.

61451

Similar Posts