Любов и връзки

7 тъжни признака, че ЧУВСТВАТА НА МЪЖА са започнали да УГАСВАТ

Признаци че чувствата са започнали да угасват

Много е трудно да свикнете с мисълта, че човек е спрял да ви обича, особено когато между вас има силни чувства. Но отношенията могат да бъдат спасени, ако видите предварително признаците на угасване на предишната страст.

Фредерик Бегбедер пише, че любовта трае 3 години. Някои твърдо вярват в този постулат, докато други категорично го отхвърлят. Разбира се, всяка връзка е индивидуална и до голяма степен зависи от възприятията на хората, както и от техните характери. Много хора бъркат любовта с чувството на влюбеност, което, както знаем, бързо отминава. Мъжете са особено податливи на инстинктивни импулси и когато чувствата избледняват, поведението им се променя. Дали ви е разлюбил или все още има шанс да спасите връзката? Психолозите ви предлагат да анализирате ситуацията и да намерите решение.

Признаци, че предишните чувства вече ги няма

 

Сравнение с други жени

Един от алармите са твърденията и сравненията с други. Ако мъжът си позволява да прави обидни шеги за външния вид, вкуса, хумора или умствените способности на любимата си, като посочва, че сестра/майка/колежката му е много по-добра, тогава това е сериозна причина за безпокойство. Любимата жена на мъжа е неговият стандарт за красота. Сравнението е показател, че той не е спрял в избора си и все още търси своята дама на сърцето.

 

Раздразнителност в отговор на допир

Тактилният контакт е важна част от една връзка. Чрез докосване изразяваме чувствата си. Ако мъжът започне да избягва докосването и се раздразни от вас, има причина да се замислите за искреността на чувствата му. Любящият човек винаги иска да докосне своя обект на страст и очаква взаимност. Ако това не е така, тогава може би старите чувства вече ги няма.

 

Липса на интерес

Влюбеният мъж винаги се стреми да разбере всичко за своята любима: той живо се интересува от това как живее тя, какво прави през деня, какво обича, какво гледа, как прекарва времето си, какви са нейните хобита. Ето защо, ако партньорът ви обича, той винаги ще пита как е минал денят ви, как се справяте на работа, какво ново се е случило, дали имате нужда от помощта му за нещо, има ли проблеми, които трябва да бъдат обсъдени. Такива въпроси са чужди на мъж, който е започнал да губи интерес: напълно възможно е той вече да се интересува от живота на друга.

 

 

Липса на сериозни планове

Човек, който говори само за себе си и за собствените си дела, пренебрегвайки вас и общите ви планове, най-вероятно е престанал да изпитва химия към вас. Разстоянието между вас ще продължи да расте, защото просто няма място за вас в неговото бъдеще.

 

Нежелание за доставяне на приятни емоции

Нашите действия са в много отношения подобни на поведенческите модели на животните. Когато мъжът се интересува, той се опитва с всички сили да спечели вниманието на женската и да предизвика приятни емоции. Вълкът, например, флиртувайки с вълчицата, ляга по гръб и започва да се върти на земята. Човек винаги подсъзнателно ще се опитва да разсмее любимата си. И това не свършва на етапа на ухажване: ако любимата се смее, това означава, че е щастлива. Ако сте забравили кога за последно сте избухнали в искрен смях на шегите на любимия, това може да означава, че неговият любовен огън е изстинал или угаснал напълно.

 

Липса на интимност

Здравият влюбен мъж винаги иска интимност с жената си. Ако вашият любим е постоянно уморен на работа, като се позовава на лошо настроение, главоболие или липса на сън и това вече се е превърнало в система, тогава не става въпрос за умора. Когато мъжът загуби интерес към интимността, той губи интерес към жената във всеки смисъл. Това е ясен знак, че чувствата му са започнали да избледняват или отдавна са изчезнали.

 

Безразличие

Мъж, който обича жена си с цялото си сърце, ще направи всичко за нейното светло бъдеще, където тя ще се чувства удобно. Ако той постоянно казва, че не знае какво иска в бъдеще, тогава може би той не иска да изгради бъдеще с жената, с която има връзка. Такова безразличие рядко може да се забележи в  поведението на човек, който изпитва ярки и нежни чувства към любимата си .

 

Когато чувствата на мъжа започнат да изчезват и навикът заеме мястото на връзката, е време да я прекратите. Един мъж може да ви мами дълго време, но не е в състояние да измами интуицията ви, така че ако чувствате, че любимият ви вече не ви обича, психолозите съветват да се вслушате в себе си.  

980

Similar Posts