Любов и връзки

7 въпроса, които ще ви помогнат да разберете КОЛКО СИЛНА Е ВАШАТА ЛЮБОВ

Колко силна е вашата любов

Връзките може да изглеждат нормални, а всъщност да се разпадат по шевовете. Полезно е да разберете колко силни са те, за да разберете в каква посока трябва да се движите, за да запазите любовта.

Психолозите отбелязват, че всяка връзка може да бъде подобрена, колкото и идеална да изглежда.  Да започнем със 7 въпроса, на които трябва да отговорите възможно най-честно.

 

Ежедневната ви рутина винаги ли е една и съща?

Несъответстващата рутина е причина за много проблеми, особено ако не се дължи на необходимост, а на личното желание на човек. Например, съпругата спи, а мъжът играе видео игри, въпреки факта, че това пречи на жена му.

 

Много хора не променят нищо нарочно, защото не искат да се адаптират към партньора си. Това показва липса на хармония в отношенията.

 

Винаги ли знаете какво разстройва половинката ви?

В любовта не трябва да има обида без причина или подценяване. Много често жените или мъжете се обиждат и демонстративно не говорят, на което половинките реагират с още по-голям негативизъм.

 

Ако някой е разстроен и не говори за това, това показва, че има психологическа пропаст между мъжа и жената. Те не се разбират или просто не искат да се разберат.

 

Споделяте ли взаимно радостта си?

Случва се човек да споделя емоциите си от победите, а другата половина да ги обезценява, казвайки безразлично „аха“. Например, мъжът се прибира и съобщава, че най-накрая е получил заслужено повишение. Съпругата може просто да не обърне внимание на това или да отговори саркастично.

 

Има няколко причини за това поведение: завист, желание да се контролира любимия човек, липса на любов като цяло. Когато хората се обичат, те се радват на успехите на партньора си.

Как завършват кавгите ви?

Ако партньорите не си говорят цял ​​ден или дори напускат дома си, тогава във връзката назрява криза. Истинската силна любов преживява несгоди и става още по-силна, защото хората не се стремят да се наранят един друг. Дори когато се карат, подбират внимателно думите си и след това молят за прошка.

 

В здравата връзка няма изнудване. Хората искат да прекратят кавгите възможно най-бързо, за да се върнат към нормалния живот. Дори скандалът да е бил много голям, той пак няма да завърши със сълзи.

 

Опитвате ли се да разберете кой е прав и кой крив?

Ако нещо лошо се случи в живота ви заедно, тогава трябва да потърсите начини да премахнете проблема, а не да се занимавате с това кой е виновен за това. Това води до разногласия, кавги и негодувание.

 

Например, двойката не може да си позволи съвместна почивка. Мъжът започва да обвинява жената, че харчи много за дрехи, а тя твърди, че мъжът печели малко. Разбира се, това може да е вярно, но любящите хора никога няма да позволят на любимия човек да се чувства виновен, защото животът с това може да бъде изключително труден.

 

Обсъждате ли заедно планове за бъдещето?

Влюбените винаги правят планове заедно. Ако в една връзка съпругът и съпругата винаги се изправят пред един факт, например „Отивам при родителите си за уикенда“ вместо „хайде да отидем заедно при родителите ми този уикенд“, това показва, че няма взаимно уважение в отношенията.

 

Правенето на съвместни планове е показател за екипност и искрено уважение към партньора. Любовта поражда доброта, така че влюбените хора никога няма да бъдат егоисти.

 

Спазвате ли обещанията си?

Ако казвате фрази като „обещавам“, но после не изпълнявате това, което сте обещали, това означава, че обещаното не ви е приоритет. Любимият човек не означава за вас толкова много, колкото би могъл.

 

Обещанията се спазват от онези хора, които не искат да обидят близките си. Те искрено искат да направят живота им по-добър. Всеки разбира колко неприятно е да почувстваш безразличието на този до теб.

921

Similar Posts