Любов и връзки

7 знака, че сте срещнали истинската любов

истинската-любов

Може вече имате романтична връзка, но как да разберете дали това е истинска любов? Психолозите посочват 7 признака, които са присъщи само на двойките, при които партньорите наистина си принадлежат един на друг.  

Между вас няма зависимост

Емоционалната зависимост е изключително вредна в романтичните връзки, тя погубва страстта и интереса към партньора. Трябва да се чувстваме свободни в отношенията си, а не отчаяни. Общуването с любимия да носи радост, а не обратното.

Истинската любов е безусловна

Не трябва да поставяме никакви условия в отношенията с нашата половинка. Любовта е безусловна, независимо от различията с партньора ни. Разбира се, че винаги ще имате различия с избрания от вас човек. Но в основата на истинската любов към някого е залегнала здраво способността да се справяте с различията и да се научите да се приемате един друг такива, каквито сте.

Различията са дори „подправката“, която прави любовта красива, а отношенията ни по-интересни. Затова нека „отворим очи“ и приемем другия човек с всичките му нюанси – недостатъци, предимства и грешки, абсолютно безусловно.

Истинската любов трябва да се заслужи

Когато сме във връзка, трябва да разберем, че любовта трябва да се поддържа. Пазете тази „магия“ защото тя е дар от Бога. Интимността и доверието винаги трябва да присъстват във връзката ви. Трябва да обичате и да бъдете обичани. Да говорите и да слушате, да разбирате и да подкрепяте. Всичко това е необходимо, за да стават отношенията все по-добри и по-добри.

Способност за решаване на проблеми

Както при всичко останало, любовта не може да съществува без проблеми. Когато любовта е истинска, винаги трябва да сме подготвени за евентуални проблеми и недоразумения, които няма как в един момент да не възникнат. Но двойките не трябва да се увличат в конфликтите си. Затова винаги е важно да внимаваме с това, което казваме на партньора си. Да се стремим да го изслушаме и разберем.

Емоционални граници

Връзката не трябва да се ограничава с никакви условия. Трябва да се стремим към здравословна връзка, в която и двамата партньори са щастливи. Когато има ограничения, тогава между двамата се настаняват неразбирането и недоверието. Кои са нещата, които не могат да бъдат толерирани в една връзка –  измама, предателство, емоционална манипулация и несправедливост. Основната ценност на една връзка е взаимното уважение.

Истинската любов не носи емоционална болка

Фалшивата любов се разпознава веднага. Ако боли, значи не е истинска, а само илюзия. Единствено нараняваме самите себе си.

Ако в една връзка възникнат условия или изисквания, тогава е време да се сбогувате с вашия партньор. Защото човешкото достойнство е над всичко останало. А човек, който е склонен да ни унижи, дори и да не е директно, който винаги има желание да налага и да изисква, не може да обича истински.

Истинската любов не търси облаги

Когато наистина обичаме някого, сме готови да му дадем всичко, без да очакваме същото в замяна. Истинската любов е безусловна и сляпа. Ако сме намерили своя човек, трябва да сме готови винаги да му помогнем и да го подкрепим,  без да гоним личен интерес.

Разпознахте ли вече тези признаци и във вашата връзка? Поздравления, тогава – вие сте срещнали истинската любов. А, ако не сте, сигурни сме, че скоро ще я откриете.

13571

Similar Posts