Психология

8 навика, които издават, че страдате от тревожност

Признаци че страдате от тревожност

Безпокойството често се прикрива като нещо друго, но има няколко важни признака, които показват, че психиката ви е атакувана и може да се разпада. Психолози обясняват какви са тези признаци.

В съвременния свят хората полудяват от стрес  – буквално и преносно. Тревожността вече е станала нещо познато, но абсолютно не е нормално да сте в това състояние. Ето признаците, че е време да промените нещо.

Често дърпате косата си

Да, в началото може да изглежда като нещо невинно и обикновено, но се случва да е знак за по-голям проблем. Тревожните хора скубят косите си, защото се опитват да пренасочат излишната си негативна енергия.

Щепете се

Много експерти посочват, че постоянното щипане може да показва високи нива на тревожност. Много хора правят това несъзнателно. Заслужава да се отбележи и постоянното разкъсване на суха кожа или кожички по ноктите.

 

Мечтаете много

Няма нищо лошо в мечтанията, но се случва някои хора да мечтаят с часове, изпадайки от живота и забравяйки за реалността. Ако ви е трудно да се върнете в реалността от света на мечтите, това показва, че не всичко е наред с вашата психика. Експертите са категорични, че мечтанието е добър начин за много хора да избягат от реалността.

 

Все трябва да държите ръцете си заети

Ако по време на стрес хванете предмет и започнете да го въртите или да си играете с него, това може да означава повишено ниво на тревожност. Например, ако дори си играете с химикалката, щракайки я постоянно, това вече не е добър знак. Много често, поради желанието да заемете ръцете с нещо, желанието за пушене се влошава.

 

Имате проблеми със съня

Ако не спите добре и постоянно се будите през нощта, това може да е лош знак. Това се случва поради нарушение в бързата фаза на съня. Тревожността също може да причини кошмари и други неприятни сънища. В резултат на това човекът не спи достатъчно, поради което тревожността му се увеличава значително.

 

Постоянно сте в социалните мрежи

Не пет минути, не десет, не половин час, а дни наред. Ако не можете да се накарате да оставите телефона си, то това определено показва, че подсъзнателно се опитвате да избягате от реалния свят във виртуалния.

 

Говорите много или мълчите

Хората, които говорят непрекъснато и не могат да спрат, не издържат на мълчание, защото по този начин се опитват да се отърват от надигащата се тревожност. Също така се случва повишената тревожност да доведе до мълчание. Хората се тревожат толкова много, че стават мълчаливи и не могат да говорят, защото се страхуват да кажат твърде много.

 

Забравяне и липса на концентрация

Ако не можете да се концентрирате върху това, което ви се казва, това може да е признак на безпокойство. Вероятно сте толкова потопени в проблемите си, че не можете да се съсредоточите правилно върху разговорите с другите.

 

Ако сте открили поне три знака в себе си, това вече може да означава, че е време да промените нещо.

683

Similar Posts