Лайфстайл Полезно

8 трика, които ще ви помогнат да спестите време при почистване

Как да спестите време при почистване

Почистването е задача, която може да отнеме много време и енергия. Особено, ако я планирате за уикенда. Но не се отчайвайте, има няколко трика, които могат да ви помогнат да намалите времето, което отделяте за почистване, като същевременно поддържате процеса ефективен. Нека да разгледаме няколко доказани начина да направим почистването по-продуктивно и икономично.

 

Как да спестите време при почистване – доказани методи

 

Почиствайте отгоре надолу

Ако решите да почистите дълбоко, започнете с горните рафтове и продължете надолу към пода. Това ще ви позволи първо да премахнете праха и мръсотията от високите повърхности и след това да се заемете с подовете. Този метод спестите време.

 

Използвайте специални инструменти

Вместо да прекарвате часове в старателно търкане на котлона или ваната, използвайте химикали, предназначени да премахват мазнините и мръсотията. Това ще ви позволи да се справите дори с най-тежките петна за няколко минути. Не забравяйте да носите гумени ръкавици, за да защитите ръцете си.

Качеството на парцалите и перилните препарати играе важна роля в процеса на почистване. Лошо избраните продукти могат само да размажат мръсотията, вместо да я премахнат. Също така е важно да следвате инструкциите, когато използвате химикали.

Създайте график за почистване

Ако нямате цял ден за почистване, разпределете задачите в няколко дни от седмицата. Например, отделете половин час в понеделник за почистване на банята, във вторник за почистване на спалнята и т.н. Това ще ви позволи да разпределите почистването на по-управляеми части и да избегнете разочароваща маратонска сесия.

 

Вършете всичко навреме

Измийте чиниите веднага след хранене, избършете огледалата след душ и веднага почистете трохите от пода. Тези малки задачи не отнемат много време, но ще ви помогнат да поддържате дома си чист и ще намалят нуждата от сериозно почистване.

 

Използвайте тъмни кърпи

Светлите кърпи бързо се замърсяват и се появяват неприятни петна. Използвайки тъмни кърпи, можете да си спестите постоянното пране и да ги запазите добре изглеждащи за по-дълго време.

 

Използвайте гумена стъргалка

Този инструмент ще ви помогне да премахнете петна от стъклени повърхности и душ кабини. Може да се използва и в комбинация с препарат за почистване на прозорци.

 

Отървете се от боклука своевременно

Ненужните вещи само създават безпорядък и привличат прах. Проверявайте редовно съдържанието на шкафовете и хладилника си за храни с изтекъл срок на годност. Поддържайте ред през цялото време и избягвайте натрупването на бъркотия.

 

Закачете внимателно прането след пране

Това ще помогне за предотвратяване на гънките и ще намали необходимостта от гладене. Най-добре е да окачите ризи, жилетки и други неща на закачалки, за да ги предпазите от намачкване.

640

Similar Posts