Психология

9 причини защо не можете да забогатеете и как да го поправите

Защо не можете да забогатеете

Кой не мечтае да бъде богат? Просто някой успява веднага, някой по-късно. А някой живее в бедност цял живот. Нека видим кои са богатите хора, защо не успявате да забогатеете и как да го поправите.

 

Кои са богатите хора?

Просяците смятат, че богатите закусват само в ресторант, често летят до скъпи курорти, живеят в замък и се возят само в частна лимузина. Че това са само мултимилионери, депутати и корави бизнесмени.

Това далеч не е вярно. За богат се счита успешен човек, който чрез работата си може да осигури основните си нужди и има малко повече пари в резерв. Ако свързвате двата края, нямате къде да живеете, не можете да си позволите дрехи и ваканции – вие сте беден човек.

 

Защо не можете да забогатеете?

Често виждате успешни хора, които се издигат от дъното. Това може да бъде успешен блогър, телевизионна звезда, вашият шеф. Те също имат 1 глава, 2 ръце, 2 крака.

 

9 причини да не ставате по-богати и как да ги поправите

Човекът е ковачът на собственото си щастие. Ако сте преследвани от неуспехи, тогава трябва да разберете какви са причините, които ви пречат да станете богати. Ето ги и основните.

Мързел

Ако изборът е между „един час дрямка“ или „един час работа“, ще изберете първото. Време е да станете от дивана и да направите нещо. Нека да е нещо незначително, но всяко малко нещо може един ден да ви направи богати.

 

Искам всичко наведнъж

Поради това не поемате малки задачи. Но именно те дават опит, знания и те издигат нагоре по социалната стълбица. Днес отказахте заплата на портиер, мечтаейки да станете мениджър. А утре няма да има свободно място и няма да получите нищо. Може да започнете да работите на ниска позиция и да продължите да търсите работа, която ви подхожда по-добре.

 

Принципът „Вече съм научил моето“

Знаете ли, че човек се учи цял живот? Училище, колеж, университет са само основни знания и умения. Няма да стигнете далеч без самообразование. Не е необходимо да се записвате на курсове или да влизате във втория университет. Има книги, интернет, други хора. Благодарение на общуването и четенето получавате нов опит, знания и умения, които могат да бъдат полезни повече от 5 години в университета.

 

Социален кръг

Ако във вашето обкръжение има само хора с куп проблеми, ниски доходи и мързел, спешно сменете средата. Тук не става въпрос да напуснете приятелите си, а да станете по-успешни и да ги привлечете към себе си. Създавайте нови запознанства с хора, които са по-богати, по-умни, по-силни от вас. Неволно ще се вгледате в тях. Това означава, че с течение на времето ще станете по-образовани, ще промените хода на мислене, ще презаредите батериите си.

Откъде да вземете сили за успех, ако навсякъде около вас има само кисели и негативни хора? Естествено, никъде, защото във вашата среда няма място за положителното. Но ако веднъж сте започнали да се променяте, тогава 90% от приятелите и роднините ще искат и те да го направят  и ще започнат да се вглеждат във вас.

 

За всичко си има причина

Нека си представим ситуация с успял певе;. В главата ви веднага се раждат мисли в стил: „Е, да, баща му е певец, за него е по-лесно“ или „О, добре, той е късметлия“. Това са все причини и оправдания. А трябва да търсим възможности. Ако сте на върха на отчаянието и не виждате възможности, свържете се с някой приятел за помощ. Заедно анализирайте ситуацията и подредете всички идеи за изход от кризата.

Премахнете причините и се опитайте да видите възможностите. Вземете лист хартия и го разделете наполовина. В едната половина опишете проблема, а в другата половина как проблемът може да бъде разрешен.

 

Планиране

Живеете един ден и по някаква причина не правите планове за живота. А трябва да планирате няколко стъпки напред. Това важи и за бюджета, пазаруването, почивката. Ако харчите пари неконтролируемо, веднага след като ги получите, никога няма да можете да спестите и да станете по-богати.

 

Мечти

Когато човек няма мечта, той няма стимул да върви напред и да постигне това, което иска най-много – власт, богатство, кола, къща?

Направете мечтата си цел, задайте времева рамка и продължете напред, за да я постигнете. Например – „След една година ще имам къща“. Започнете да работите здраво и да пестите пари. Когато осъществите първата си мечта, тогава ще започнете да местите планини и ще продължите само напред.

 

Не желаете да поемате рискове

Хората, които дават и последното си и живеят според принципа „всичко или нищо“, са по-склонни да станат богати от тези, които се страхуват да не загубят последното. Не напускаш зоната си на комфорт, а чакаш кораба си на хоризонта. Парите няма да дойдат сами. Трябва да опитате всичко, докато успеете. Бъдещето зависи само от вас и седенето на едно място няма да го промени.

 

Нямате комуникативни умения

Предпочитате да защитавате своята гледна точка, отговаряте грубо, мълчите в компании, защото няма какво да кажете – явно не знаете как да общувате с хората. Успешните хора излизат с всички, дори и да не е забавно. Те са културни, възпитани, усмихнати, знаят как да излязат от конфликти.

Не е необходимо да си завършил университет, за да си умен, достатъчно е да четеш много. Използвайте литература за комуникационни умения, ръководства по психология. Използвайте новите си знания върху другите. С течение на времето кръгът от приятели ще се разшири, което ще ви даде положителен заряд и ще отвори пътя към успеха.

 

Изброените горе неща са доста вероятни причини да не можете да забогатеете. Но можете да промените себе си към по-добро, да станете и да продължите напред. Тогава успехът и благополучието няма да закъснеят.

518

Similar Posts