Красота Стайлинг

9 съвета от козметика: Как да запазим естествената красота на кожата

Как-да-запазим-естествената-красота-на-кожата

За да изглежда красива и добре поддържана, предлагаме на вашето внимание няколко съвета от професионалистите.  Лесно е да се придържате към тях, а резултатът няма да закъснее.

Почистване на лицето

Това се отнася до ежедневното почистване в домашни условия – премахване на грим и измиване. Обикновено дамите дори не се замислят колко дълго носят грима, а той не позволява на кожата да диша свободно. Също така, блокира важните й процеси, запушвайки порите и изсушавайки я.  Ето защо използвайте грим само когато наистина е необходимо и да почиствайте винаги, преди да си легнете.

Четете съставките на козметичните продукти внимателно

Не забравяйте, че етикетът е само маркетингов трик и ако казва, че продуктът е предназначен за овлажняване на кожата, но реално в състава няма активни овлажняващи съставки, просто няма смисъл от него.

Ежедневна хидратация

Всички типове кожа се нуждаят от хидратация. Всяка жена трябва да помни, че колкото по-хидратирана и почистена е кожата й, толкова по-дълго тя ще бъде млада и еластична. Следователно овлажняването не трябва да се пренебрегва и такива продукти трябва да се прилагат дори два пъти дневно.

Защита от слънчева светлина

Без значение какво е времето навън, слънчевите лъчи винаги влияят на кожата. Имате нужда от крем с UV защита, който да използвате всеки път, преди да излезете навън през деня. Особено през топлите летни месеци.

Справяне с пъпките

Ако на лицето ви се появи пъпка, в никакъв случай не трябва да я изцеждате сами. Първо, вероятно ще го направите неправилно и няма да я изцедите напълно, второ, може да я инфектирате. Най-добре е да поверите тази процедура на специалист.

Инвазивните козметични процедури

Инвазивните козметични процедури трябва да се извършват само от проверен специалист. Защото са сериозна намеса и не бива да се пренебрегват рисковете.

Цената на продукта не винаги е пропорционална на качеството

Високата цена не означава непременно качество. Много често се случва така, че инвестирайки в скъпи продукти, не получавате желания ефект.  И обратно, може да заложите на съвсем достъпен продукт, който да е базиран на естествени съставки и да работи добре за всякакъв тип кожа.

Овлажняване не само на кожата на лицето, но и на ръцете и устните

Нежната кожа на устните и кожата на ръцете, постоянно изложени на вредни въздействия, затова също се нуждаят от постоянна хидратация.

Масаж

За да свиете порите и да поддържате тонуса и еластичността на кожата, всяка сутрин, след измиване и преди нанасяне на козметични продукти, е добре леко да втривате парче лед по масажните линии по лицето, шията и деколтето.

И независимо от това, поне веднъж месечно посещавайте професионален козметик, който да оцени състоянието на кожата и да ви препоръча необходимите професионални услуги за подобряване на нейното състояние. И също така, той ще ви каже какво да коригирате при ежедневни грижи за кожата у дома, така че да получите максимално добър резултат.

Следвайте тези съвети и ще останете доволни, защото вашата кожа ще ви възнагради със сияние, младост и свежест.

264

Similar Posts