Във форма Любопитно Отслабване

9 тайни, които издават защо японките не дебелеят и изглеждат млади на всяка възраст

9 тайни, които издават защо японките не дебелеят и изглеждат млади на всяка възраст

Според статистиката, Япония може да се похвали с най-дългата продължителност на живота на своите жители, в сравнение с европейските страни. Средната възраст е близо 87!

Освен това, японките се считат за едни от най-елегантните и нежни жени. Каква е тяхната тайна? Защо не напълняват с възрастта и продължават да изглеждат млади, дори и в преклонна възраст?

Тайната се крие в техния начин на живот. Те са прочути със своето спокойствие и предпазливост, както и със способността да живеят в хармония и самообладание.

Първата и основна причина за елегантната фигура на японките е диетата

В кулинарията японските жени използват предимно риба, водорасли, соя, ориз, плодове и зелен чай. В диетата им на практика не се съдържат висококалорични и нездравословни храни.

Наред с морските дарове японците активно консумират големи количества броколи, зеле, зеле, карфиол и брюкселско зеле.

Типичен обяд:  пържена риба, купа ориз, варени зеленчуци, и големи количества зелен чай.

Нарязаните плодове са най-предпочитаният десерт.

Какви са ползите от подобен хранителен режим?

Ежедневната консумация на риба насища организма с омега-3 мастни киселини, които са полезни и благоприятстват здравата и млада кожа.

Почти всички ястия в Япония са лесно смилаеми заради метода на готвене

Японците готвят ястията си на скара, на пара, в тенджера или пържени с резки движения в специален тиган с изпъкнало дъно. За готвене готвачите използват здравословни растителни масла и леки бульони от сезонни зеленчуци. Няма дискомфорт и тежест в стомаха след приемане на такива ястия. И най-важното е, че не си позволяват преяждане!

Ето и още от тайната диета на японките:

Те ядат само прясна храна.

Някои продукти са със срок на годност не дни, а само часове.

Японската култура включва ядене на малки количества храна.

Японците вярват, че храненето е своеобразен „свещен ритуал“, по време на който е необходимо внимателно да се дъвче всяко парче храна, без да се бърза.

В Япония имат и свои собствени изисквания за сервиране на ястията

Ястията трябва да са пресни

Храната е украсена само леко

Ястията се приготвят, за да подчертаят естествената им красота

Храната не трябва да се смесва в чинията, всяко ястие се сервира в отделни чинии

Ястията никога не се сервират на големи порции

чинията не трябва да се пълни напълно с храна.

Оризът за японците е „хляб“, който се сервира към всяко хранене.

Оризът в Япония се приготвя по специална технология

Това е предимството на японците, което им позволява да не напълняват. Докато в западните страни е точно обратното – ежедневната консумация на продукти от брашно (хляб, кифлички и др.) провокира затлъстяването.

Японците смятат закуската за свещен ритуал и никога не я пропускат

По отношение на обема храна, закуската в Япония е най-обилна. Закуската включва консумация на яйчен омлет, парче риба, варен ориз, супа, тофу със зелен лук, водорасли със зелен лук, зелен чай и други.

В Япония сладките почти никога не се сервират за десерт

Това се случва в редки случаи и става дума за много малки порции.

Физическо натоварване

Задължителен ритуал в Япония са ежедневните упражнения за мускули.

Също така мнозина изоставят автомобилите и се придвижват на велосипеди.

По този начин физическата активност е вградена в ежедневния ритъм на живот.

1376

Similar Posts