Лайфстайл

99-годишната актриса Бети Уайт разкрива как е запазила младостта

Бети Уайт разкрива как е запазила младостта

Има хора, които са като виното -с годините стават само по -добри. Каква е тайната на здравословното им дълголетие?

В интервю за People американската актриса Бети Уайт каза, че дължи дългия си живот и доброто си здраве на гените (е, нищо не можете да направите по въпроса ​​:) и тези малки, но много важни тайни:

  1. Смях

Често се казва, че смехът е най -доброто лекарство. И Уайт, която участва в много комедии през дългата си кариера, също се съгласява.

„Не се приемайте твърде сериозно. Можеш да лъжеш другите, да се опитваш да изглеждаш различен от това, което си в действителност, но никога не можеш да се измамиш. “

Защо работи? Смехът намалява хормоните на стреса и увеличава броя на имунните клетки и антителата, които се борят с инфекциите, което увеличава вашата устойчивост към болести. Той също така задейства отделянето на ендорфини, естествени химикали, които карат тялото да се чувства по-добре, което от своя страна допринася за цялостното усещане за благополучие и дори може временно да облекчи болката.

  1. Положително отношение

През 2018 г. тя каза пред Parade, че ключът е „да се обърне повече внимание на положителното, а не на негативното“. Звучи банално, но много хора предпочитат да се оплакват, вместо да казват: „Ей, това беше страхотно!“ Ако се вгледате внимателно, винаги можете да намерите нещо добро.

  1. По -малко оплаквания

„Знам, че звучи банално, но се опитвам да забелязвам положителните и забавни страни във всичко, а не недостатъците. Писна ми от хора, които се оплакват от всичко. Това е такова губене на време! “, каза тя пред Parade в същото интервю.

Отрицателното е низходяща спирала . Колкото повече се фокусирате върху проблемите, отколкото върху решенията, толкова по -лошо става положението. Докато пристъпите на негативно мислене се случват и изчезват (това е нормално), важно е бързо да се съберете и да преминете към решенията.

  1. Заетост

„Преди всичко, трябва да бъдете заети“, каза в едно интервю 2017 г. „Не е трудно да намерите това, което ви интересува, но не се отказвайте от любимите си занимания и мисля, че това може да ви поддържа в добра форма за дълго време.“

Проучванията на хора в старчески домове показват, че тези, които са заети и ентусиазирани, са склонни да бъдат в много по -добро състояние, както физически, така и психически.

„Просто обичам да работя, така че ще работя докрай“, каза Бети пред Parade.

  1. Тренирайте ума си

Уайт често отделя време за умни игри и пъзели. И постъпва правилно.

Игрите на ума включват различни части на мозъка ви: памет, творчество, познание и езикови умения. Независимо дали сте сами или с група, предизвикайте себе си (и приятелите си), за да останете във форма. Такова хоби ще бъде отлична профилактика на неврологични заболявания.

„Кръстословици!“ – каза тя пред журналисти. „Пристрастена съм към тях. Просто не мога да се откъсна от тях! „

1130

Similar Posts