Новини и анализи

Афганистанска бежанка започна да ражда по време на евакуационен полет на САЩ, роди при кацане

бежанка започна да ражда по време на евакуационен полет

Афганистанска жена роди само няколко минути след кацането на евакуационен полет, съобщи американското командване за въздушна мобилност рано в неделя.

Неидентифицираната жена роди момиченце в товарния отсек на самолет C-17 на ВВС на САЩ, малко след кацането в авиобаза Рамщайн в Германия в събота.

„Майката раждаше, но се появиха усложнения. Командирът на самолета реши да се спусне на височина, за да увеличи въздушното налягане в самолета, което спомогна за стабилизирането и спасяването на живота на майката “, заяви Командването на въздушната мобилност.

След кацане в Германия тя е лекувана от медици, които се качват на борда и поемат нея и детето от товарния отсек на самолета.

Полетът е превозвал афганистанци от „междинна базова база в Близкия изток“, според Командването на въздушната мобилност. Хиляди хора са избягали от Афганистан след превземането на страната от талибаните миналата седмица, като много от тях преминават през американската авиобаза Al Udeid.

Момиченцето и майката са в добро състояние, според Командването на въздушната мобилност и са транспортирани до близко медицинско заведение.

Новината за драматичното раждане беше посрещната с радост в социалните мрежи, като много поздравиха както американските военни, така и афганистанската майка. „Благодаря ви герои !! Добре дошло бебе!!“ написа един човек в Twitter. Други възхваляват „най -добрите пилоти в света“. И друг туитва: „Сега това ще бъде луд акт за раждане и история.“

Майката изглежда е една от щастливите, които са успели да излязат от междинните зони в Катар, които бързо са затрупани от огромния брой афганистанци, евакуирани от страната след бързото превземане на талибаните.

88
ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ на ADMIRALBG.NET

Вижте още:

Similar Posts