Любов и връзки

Ако чуеш тези 3 неща от любимия, бягай надалеч: С него няма да си щастлива

Ако чуеш тези 3 неща от любимия бягай

Уважението е много важно нещо в една връзка. За някои това е изключително важно, а други могат да бъдат по-търпеливи. Но по един или друг начин на никой не му харесва да е неуважаван. Затова за жените е важно да разберат, кога са дарили любовта си на някого, който не ги цени. Всичко може да се разбере съвсем лесно. Просто слушайте какво той говори.

3 фрази, които ясно показват, че мъжът не уважава жената

„Много си глупава“ или „Какво имаш в главата?“

Тоест същността на фразата е, че мъжът поставя под въпрос умствените ви възможности. Да, може да сте сгрешили нещо в даден момент. Но щом си позволява да изрича горните фрази, този човек определено не ви уважава.

Разбира се, не винаги е възможно веднага да разбереш дали те уважава или не. Но е лесно да се провери нивото на уважение. Помислете, вашият мъж би ли казал тази фраза на някой, когото знаете, че много уважава?

Ако не, отговорът е ясен.

Когато някой от двамата направи грешка, според психолозите, правилните фрази са: „Да, ти направи грешка, но всичко е наред. Ще търсим решение и заедно ще се справим с това.“

Така общува с ценната жена – внимателно, с уважение.

 

„Ти си както винаги една и съща!“

Най-тъжното е, че тази фраза може не само да обиди, но и да влоши жестоко отношенията между партньорите. Например, ако една жена чува това през цялото време, тя ще повярва в тези думи и ще си помисли: „Да, както обикновено, не мога да направя нищо нормално.“

Ако мъжът уважава жената, той няма да каже това, защото ще знае, че това й се отразява негативно. А кой любящ мъж би искал да навреди на самочувствието на любимата си? Ако той ви уважава, никога няма да ви притиска с подобни фрази.

Също така не би ви припомнял и стари грешки. Да, жените (и като всички хора) трудно понасят грешките си от миналото. Така че има спомени, които носят болка и вина. Но при всички случаи е неуважително, когато мъжът съзнателно отваря тези стари рани.

Освен това, когато един мъж каже горната фраза той сякаш има предвид: „Ти си непоправима, а аз съм по-добър от теб, никога не правя такива грешки“.

Понякога може и да е вярно. Но това не е причина мъжът да унижава жена си.

 

„Ще се махна от теб!“

Смисълът е, че мъжът казва, че може да си тръгне по всяко време. Но нека видим какво се крие зад тази фраза. Чиста манипулация. Така мъжът заставя жената му се подчини, като я заплашва, че в противен случай ще си тръгне.

Някак си тази фраза също казва, че той е много по-добър. Че бързо ще намери друга жена, а за вас това ще е много трудно. Затова трябва да се държите за него. Да задоволявате всичките му прищевки и капризи. Защото той е ценен, а вие – не сте. Това е ясен знак за неуважение. Ако мъжът уважава една жена, никога не би я манипулирал така.

Но пък трябва да отбележим и че манипулацията често пъти се случва несъзнателно. Тоест, той е наясно приблизително от какъв резултат има нужда. И не използва тези фрази нарочно. Просто казва това, което първо му идва наум.

Това, естествено, не го оневинява, че се държи неуважително. Важно е да запомните това. Ценете себе си. Говорете по-често за това, което не ви харесва, обсъждайте подобни ситуации. В противен случай неуважението ще засипе целия ви живот.

И готови ли сте да издържите на това напрежение?

27288

Similar Posts