Любов и връзки

Ако той е спрял да ви обича: Какво трябва да направи в този случай жената

Ако той е спрял да ви обича

Всяка любовна двойка започва съвместния си живот с надеждата за вечна, пламенна любов, страст, просперитет. Но времето минава и цялото това щастие изчезва някъде през годините. И сега съпругът не бърза да се прибере вкъщи вечер, а съпругата ридае безутешно нощем на възглавницата.

Как да върнем отново любовта

Какво да правите в този случай? Как да върнете отново любовта?

За съжаление, няма универсален съвет и точна рецепта за този труден проблем.

Но първо се успокойте. Защото, дори и ако съпругът вече не обича жена си, това не значи, че семейството ви непременно ще се разпадне. Хората могат да останат заедно по много причини. А любовта е толкова непредвидима, че ако направите опит, може да я върнете и да я разгорите дори с още по-голяма сила от началото на връзката.

 

Защо любовта си отива?

Всеки от съпрузите има свои собствени очаквания за семейния живот, свои собствени представи за него. И ако тези очаквания на някой от тях не отговарят на стремежите, възниква недоволство, разочарование, които се натрупват латентно.

Съпругът, например, не иска да харчи пари за развлечения и пътувания. Съпругата пък отказва да стои с часове до печката всеки ден и да създава уют в къщата. Нито той, нито тя очакваха такъв развой на събитията, защото още от самото начало не са свикнали да водят диалог помежду си. Навремето не са си направили труда да уговорят такива на пръв поглед незначителни дреболии. Недоволството един от друг, отчуждението растат с всеки изминал ден, натрупват се и тровят живота и на двамата. Постепенно изчезва всичко онова, което някога е обединявало двойката.

Признаци на изчезнала любов

Много често е невъзможно да се посочи недвусмислена причина, че съпругът не обича жена си. Но това може да се определи по някои признаци.

Съпругът вече не иска да прекарва време със съпругата си, както е било преди.

Той губи желанието да й разказва за своите дела и преживявания. Него не го интересува как живее тя.

Нуждата от прегръдки, целувки е изчезнала. Интимното влечение е охладняло, дори понякога напълно загубено.

Съпругът е станал критичен и нетолерантен към недостатъците на жена си, дразни се от всякакви дреболии в нейното поведение.

Съпрузите вече не обсъждат съвместни планове за бъдещето.

 

Защо любовта е изчезнала?

Когато всичко това се случи жената е обзета от паника: ако съпругът й не я обича повече, тогава какво да прави?

Преди всичко останало, помислете и анализирайте кога и как сте разбрали, че мъжът ви вече не ви обича и защо се е случило така? Това е много важно, за да се избере правилната тактика на поведение за връщане на тръпката в брака.

Може би има друга жена в живота му?

Но дори и да е така, това едва ли  заплашва брака ви. Най-често мъжете имат любовници просто за разнообразие и не възнамеряват да градят съвместно бъдеще с тях.

Може би той е загубил интерес към вас след пристигането на бебето? Или вече не обръщате дължимото внимание на него и дома си?

Във всеки случай жената трябва да действа различно. Поне, ако съпругът все още не напусне семейството, значи не всичко е загубено!

 

Какво да правите, ако усещате, че бракът ви се разпада?

 

Очертайте приоритетите си

Какво е по-важно за вас: семейството или кариерата? За всеки мъж първият вариант е за предпочитане. Ако не се съмнявате, че съпругът ви ще предпочете уютна къща и добре поддържана жена, която го чака вечер с вкусна вечеря пред вашата заплата и обществено положение, тогава козовете са във вашите ръце.

Определено трябва да се грижите за себе си

Необходимо е да се уверите, че външно се харесвате на първо място от съпруга си, а след това – от другите мъже. Той трябва да го оцени – мъжете харесват, когато други мъже гледат завистливо жена им. У дома трябва да изглеждате перфектно.

Стремете се да възстановите интереса му към вас като личност

Трябва непрекъснато да се развивате интелектуално, духовно. Станете достоен събеседник.

Опитайте се да бъдете насаме със съпруга си възможно най-често и по-дълго

Ако е необходимо, поверете децата на баби за уикенда и измислете как да си прекарате двамата интересно.

Намерете повод за похвала, благодарете на съпруга си – това е много важно за мъжете По-По-често му казвайте мили думи. Нека се чувства ценен и обичан.

Научете се да изграждате диалог с него

Често недоразуменията в брака възникват от факта, че съпрузите трудно се съгласяват един с друг, не могат нормално да обяснят какво искат един от друг. Ако сте недоволни от нещо в поведението му, изразете го по градивен начин – все пак съпругът ви не знае как да чете мислите ви. Бъдете готови да направите компромис.

Тези правила ще ви насочат към правилния път и ще ви дадат отговор как да живеете, ако съпругът ви вече не ви обича.

И най-важното, решете сами: искате ли да спасите брака си?

 

Ако отговорът ви е положителен, тогава се борете за своето щастие.

Ако не сте сигурни в това, просто го напуснете.

3491

Similar Posts