Във форма Здраве

Алцхаймер може да бъде предотвратен с едно упражнение на ден и паметта ви ще е отлична

упражнение против Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е едно от най-често срещаните дегенеративни заболявания в световен мащаб, обикновено засягащи възрастните хора. Има обаче и случаи, когато пациенти на възраст между 35 и 40 години страдат от болестта.

Съществуват много алтернативи, които можем да използваме, за да предотвратим загубата на спомените, включително поддържане на добра диета.

Една отлична възможност за предотвратяване Алцхаймер са ежедневните упражнения

Практически метод за предотвратяване на болестта на Алцхаймер

Психичните упражнения могат да ви помогнат при болестта на Алцхаймер, защото когато я използвате, вашите неврони се тренират. Лекарите препоръчват да играете судоку, домино, карти от всякакъв тип и шах.

Но освен тези практически игри, можете да направите това ефективно упражнение, което ще запази спомените ви непокътнати.

Как се изпълнява упражнението срещу Алцхаймер

Това е да легнете на леглото, да затворите очи и да запомните всичко, което сте направили през деня, от момента, в който сте се събудили до настоящия момент. Опитайте се да си спомните местата, където сте ходили, хората, с които сте говорили, песните, които сте чули, и дори какво сте яли. След като въплътите всяка сцена в ума си, организирайте я според времето, в което се е случило.

Докато правите тази дейност, ще забележите как мозъкът ви започва да работи, за да запомни всички тези ситуации.

Вашите неврони ще стават по -бързи и тези спомени няма да се загубят с течение на времето.

Трябва да се опитате да правите това упражнение всеки ден преди лягане.

Друго нещо, което може да ви помогне, е да водите своеобразен дневник. Ще правите същото, само че този път ще записвате спомените си в тетрадка.

Има ли други методи, които предотвратяват болестта на Алцхаймер?

Всъщност, да. Съществуват и други възможности, които можете да предприемете, за да предотвратите това дегенеративно заболяване, като основният е да промените напълно диетата си.

Трябва да избягвате храни, които съдържат твърде много мазнини, захар, подсладители и всякакви химикали, които не само увреждат паметта, но и също представляват голяма опасност за тялото като цяло.

Диета, богата на витамин Е

Диета, богата на витамин Е, е от съществено значение, за избягване болестта на Алцхаймер.

Този мощен антиоксидант се намира в храни като ядки, слънчогледови семки, спанак, етерични масла и броколи.

Необходимо е също така да имаме много комуникация, трябва да намерим начин да напуснем къщата и да поговорим с приятели или семейство, защото самотата е един от факторите, които водят до тази диагноза.

Упражненията, обаче, са силно препоръчителни, защото не само ще отслабнете и ще приведете тялото си в тонус, но и мозъкът ви има по-високо ниво на оксигенация поради стимулирането на клетки и неврони .

1665

Similar Posts