По темата с родителското отчуждение и насилие над деца

Андрей Едрев за родителското отчуждение: Наръчник на “черния пиар”

Андрей-Едрев-за-родителското-отчуждение-1

Г-н Едрев, по повод интервюто с адв. Петър Николов бих искала да разкажете на нашите читатели как точно възможността, която дава законът за осъществяване на смазващ „черен пиар“ от страна на единия родител при раздяла, рефлектира върху Вас? Вие сте популярна личност и бяхте представен в медиите в отвратителна светлина. Разкажете ни повече за това.

Това е често срещана практика, когато някой иска да Ви изкара „по-черен от дявола“. Оказа се, че и не е и много скъпо да очерниш някой в интернет пространството, на което не знам защо му казват виртуално, като то си е напълно реално.

Чувал съм, че една „очерняща статия“ варира между 20 и 200 лева, като целта й е да създаде отблъскващ образ на „поръчания“ и така да се удовлетвори егото на поръчителя, включително и при прочитане на коментарите под публикациите.

Как се случва всичко ли?
Електронните пощи лесно се намират на сайтовете, копирате ги и изпращане на 100 сайта информацията с кратка обяснителна бележка.

Колкото е по-популярен човекът, когото искате да компрометирате, толкова повече сайтове поемат информацията и я разпространяват без да се притесняват от написаното, защото всеки си носи сам отговорността за споделената информация.

След като подадете жалба в прокуратурата, тя отказва да образува досъдебно, защото, след разпит, „писателят” отрича да е писал или давал информация, дори и когато сте предоставили на прокуратурата електронната поща, от която са изпратени лъжите и пощите, които са ги получили.
Още по странното е, че при втора проверка, „писателят ” потвърждава, че е изпратил информацията и, че дори е участвал в описаните престъпления, според мен, защото няма друга дума за това.

Но прокуратурата отново не намира основание за повдигане на обвинение и дори не се самосезира за описаните престъпление.  Ако това не е парадокс, не знам кое е.

Единственият шанс да защитите името си, е частно наказателно дело срещу медията, която е разпространила клеветите и лъжите, но след като го подадете исковата молба, разбирате, че 6-7 месеца за насрочване на дело е един приемлив период.

Доказаха ли се обвиненията на Гергана Дякова срещу Вас? Какво е развитието по този въпрос?

Не мисля, че Гергана е имала обвинения, защото обвиненията почиват на факти и събития, които са се случили .

В нейният случай това е компилация от откъслечна информация от тук от там, чуто – недочуто, казано на ухо, ЕЖК / една жена каза /, малко от медиите, малко от съпруга и, който е престъпник с влязла в сила присъда и занимаващ се с незаконни дейности на няколко континента и голяма доза фантазия, което е присъщо за нея.

В мое присъствие в компания е разказвала събития, които аз съм и разказвал, представяйки ги за лично преживени.
Развитието се очаква да дойде с решение на Софийски районен съд, след насрочване на наказателно дело от частен характер, където на журналистка, написала всичко това, ще и се наложи да обясни откъде има тази информация и дали тя е вярна.

Как този „черен пиар“ се отрази върху психиката на Вашите деца? Имаше ли последици и какви бяха те?

Засега не мисля, че това им се е отразило, защото все още не могат да четат, но не мисля, че ще им е приятно да прочетат, че майка им е обвинила баща им в опит за убийство, както и всички клевети, които е разпространила за мен.

Определено, създавайки демоничен образ на бащата, целта е децата да се страхуват от баща си и да не искат да ходят при него. Това също е честа отчуждаваща практика използвана от родители с нисък родителски капацитет, които не осъзнават, че нанасят тежки психически и емоционални щети на децата по една много проста причина, децата обичат и двамата си родители.

Когато повтаряш на детето си, че баща му е опасен човек и ще те вземе и няма да те върне, това насажда страх у него и е възможно да отблъсне отчуждения родител.

Свидетел съм на такива тежки родителски отчуждения, където няма никаква значение кой е отчуждителят, но със сигурност се знае, коя  жертвата – детето.

Как се чувствате след всичко случило се? До един момент от живота си имахте всичко, а след това светът се срина под краката Ви.

Това са уроците на живота и понякога емоцията обзема и разума. Да, децата са всичко, за тях си струва да се бори човек.
Големите хора имаме известен опит с неуспехите, не веднъж живота ме е поставял на колене и затова съм се научил, да не се отдавам на депресии и самосъжаление, но определено винаги ме изненадва със следващия урок. Но може би така ставаме по-силни.

Страдам заради децата, защото те не заслужават това, което им се случва. Да им бъде забранявано да общуват с мен. Кой човек иска да му се забранява ?

Какво ще кажете на другите родители, които споделят Вашата съдба?

Да не престават да се борят за правата на децата си. Децата имат права и всеки, които ограничава личната им свобода, и личните права, го чака много тежка участ. За съжаление повечето хора са заслепени от желанието за отмъщение, може би заради това, че не са постигнали, това което са очаквали. А големите очаквания, водят до големи разочарование.

Тепърва обществото ни ще се сблъсква с парадоксите на съвремието в което живее, но се надявам да направя така, че този проблем да бъде „осветен” силно и трайно и да успеем да защитим правата на децата ни. На нашите и на всички деца на България.

Благодарим Ви за откровения разговор. И да използваме също да ви поздравим за това, че вчера спечелихте Трето място в клас ORC на Регата Varna Chanel Cup! Нека Ви е честита победата, чудесно е, че борбеният дух никога не Ви напуска!

Андрей Едрев Varna Chanel Cup (1)

Андрей Едрев Varna Chanel Cup (2)

Интервю на Лора Костова

* Сайтът не носи отговорност за верността и съдържанието на личните изявления на лицата, които представят своята позиция. Целта на обективната журналистика е да даде възможност всеки да изложи становището си и да потърси доказателства за истината.

266

Similar Posts