Лайфстайл

Анджелина Джоли сподели писмо от тийнейджърка в Афганистан

Анджелина Джоли -писмо от тийнейджърка в Афганистан

Ако има нещо, което Анджелина Джоли ще направи, то е да използва платформата Instagram, за да помогне на хората в криза.

Актрисата от „Maleficent“ се присъедини към Instagram в петък и за първия си пост избра да сподели писмо, което е получила от тийнейджърка в Афганистан.

 

„В момента хората в Афганистан губят способността си да общуват в социалните мрежи и да се изразяват свободно“, добавя Джоли. „Затова се присъединих в Instagram, за да споделям техните истории и гласовете всички, които се борят за основните си човешки права.“

 

Момичето, чието име е редактирано, пише за това как се страхува, че връщането на талибаните ще й попречи да ходи на училище, казвайки „всички отново сме затворени“.

 

Джоли, която участва в предстоящия филм на Marvel „Вечните“, разказа за времето си в Афганистан няколко седмици преди атентатите на 11 септември, когато се е срещнала с бежанци, избягали от управлението на талибаните.

 

„Отвратително е да гледам как афганистанците се разселват отново от страх и несигурност, обхванали страната им“, пише тя. „Да се ​​харчат толкова много време и пари, да се пролее кръв и да се загубят животи.“

 

 

 

Миналата седмица талибански бойци влязоха в столицата на Афганистан, сривайки афганистанското правителство две десетилетия след като САЩ нахлу в страната във „войната срещу тероризма“. Малко след това американските войски евакуираха американското посолство на летището в Кабул. Ситуацията на летището бързо се влоши, тъй като цивилни се опитаха да избягат от превзетата от талибаните столица.

 

„Подобно на други, които са ангажирани, няма да се отвърна. Ще продължа да търся начини да помогна. И се надявам, че ще се присъедините към мен“, завърши поста си Джоли.

 

Страницата на актрисата в Instagram, спечелила Оскар, бързо събра над милион последователи и първата й публикация получи над 25 000 харесвания за по-малко от час.

Анджелина Джоли -писмо от тийнейджърка в Афганистан
167

Similar Posts